Medimagazin logo

Sular kesildi, ameliyat durdu

Kars Devlet Hastanesi'nde su motorunun arızalanması sebebiyle suların kesilmesi ve ameliyat yapılamaması hasta yakınlarını çileden çıkardı
Sular kesildi, ameliyat durdu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kars Devlet Hastanesi'nde su motorunun arızalanması sebebiyle suların kesilmesi ve ameliyat yapılamaması hasta yakınlarını çileden çıkardı.

Başhekim Dr. Hüseyin Çeyilli, 'Böyle bir arıza ilk kez oldu ve kısa sürede giderilecek. Su akmayınca ameliyat elbette ki yapılamaz. Hasta yakınları biraz daha sabırlı olsun" dedi.


Kars Devlet Hastanesi'nde su motorunun arızalanması sebebiyle sular kesildi ve ameliyatlar durduruldu. Bazı hastaların ameliyata alındığı sırada suların kesilmesi ve hasta yakınlarının hastalarını ameliyattan geri almasıyla kısa süreli bir gerginlik yaşandı.


Hasta yakınları hastanede suların kesilmesi ve ameliyatların yapılamamasını anlayamadıklarını söyleyerek sitem etti.


Hasta yakınları, "Sular akmadığından hastalarımızı ameliyat ettiremiyoruz. Hastanenin suyu gelmezse bu hastanenin durumu ne olur? Hastamızı su gelmediği için ameliyat masasından kaldırdık. Suların ne zaman yapılacağı da belli değil. 5 dakika su olsaydı hastamız ameliyata alınacaktı ama sular kesilince ameliyat gerçekleştirilemedi" diye dert yandı.


Konuyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını cevaplayan Kars Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hüseyin Çeyilli, 6 vakanın ameliyata alındığı ve diğer hastaların hazırlığının yapıldığı sırada su motorunun arıza yaptığını belirterek, bu sebeple ameliyatların gerçekleştirilemediğini ifade etti. Su motorundaki arızanın kısa sürede yapılabileceğine de dikkat çeken Başhekim Çeyilli şunları söyledi:

"Arıza giderildikten sonra ameliyatlara devam edilir. Bu konuda vatandaşlarımız işin ehemmiyetini bilmediği için çok sabırsız davranıyorlar. Bir ameliyatın yapılabilmesi için doktoru, hemşiresi yıkanıp temizlenmesi gerek. Su olmadan temizlik olur mu? Su olmadan ameliyat olur mu? Vatandaşlarımız işin teknik boyutunu düşünmeden bir an önce hastalarının ameliyat olabilmesi için tepki gösteriyor. Ameliyathanenin şartlarını bilmediklerinden biraz duygusal davranıyorlar. Sonuçta bu bir araç, yani bir motor. Aniden arıza yapmış. Arıza yaptığından biz de durumu servise bildirdik. Ustalar tamir çalışmalarını sürdürüyorlar. Yani hiç susuz hastane kalır mı? Yarım saat bir saat içinde arıza giderilir. Biraz sabırlı olmak lazım. Biz hastalara tabii ki bakıyoruz neden bakmayalım? Hastanemizde yıllardan beri ilk defa olan bir olay. O da bugüne denk gelmiş. Bugün de dediğim gibi biraz sonra arıza giderilecek ve ameliyatlar devam edecek."

İHA
sular
kesildi
ameliyat
durdu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir