Medimagazin logo

Selçuk Ecza halka arzla yurtdışında büyüyecek

28 Nisan'da borsaya kote olması planlanan Selçuk Ecza Deposu'nda talep toplama bugün başlıyor. Şirket, halka arzdan beklediği 170 milyon dolarlık gelirin bir kısmını yurtdışı yatırımlarında kullanacak
Selçuk Ecza halka arzla yurtdışında büyüyecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
28 Nisan'da borsaya kote olması planlanan Selçuk Ecza Deposu'nda talep toplama bugün başlıyor. Şirket, halka arzdan beklediği 170 milyon dolarlık gelirin bir kısmını yurtdışı yatırımlarında kullanacak.




İlaç dağıtım sektöründe faaliyet gösteren Selçuk Ecza Deposu'nun, sermayesinin yüzde 17.4'ünü temsil eden 39 milyon 150 bin YTL nominal değerli hisse senetlerinin halka arzında talep toplanmaya bugün başlıyor. Halka arzda talep toplama fiyat aralığı 4.60-5.60 YTL olarak belirlendi. Sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemi ile yapılan halka arzda Selçuk Ecza Deposu'nun 200 milyon YTL olan sermayesi halka arz sonrası 225 milyon YTL'ye yükselecek. Söz konusu fiyat aralığına göre şirketin piyasa değeri 1 milyar 35 milyon YTL ile 1 milyar 260 milyon YTL, halka arz büyüklüğü ise 180-220 milyon YTL aralığında oluşacak.

Selçuk Ecza Deposu'nun halka arzı öncesi dün düzenlenen bazın toplantısında konuşan Selçuk Ecza Deposu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Sonay Gürgen, halka arzdan yaklaşık 170 milyon dolar değerinde gelir beklediklerini söyledi. Gürgen, halka arz gelirinin bir kısmının şirketin yurtdışı büyüme stratejilerinin hayata geçirilmesinde kullanılacağını söyledi. Selçuk Ecza Deposu'nun talep toplama tarihleri 19-20-21 Nisan olarak belirlendi. Şirketin 28 Nisan günü işlem görmeye başlaması planlanıyor. Öte yandan Selçuk Ecza'nın ortakları şirketin halka açıldığı tarihten itibaren 6 ay boyunca borsada hisse satışı yapmayacak.



2005 kârı 69.7 milyon dolar

Selçuk Ecza Deposu'nun 2005 sonu itibariyle yüzde 34,7'lik bir pazar payına sahip olduğunu vurgulayan Gürgen, Türk ilaç dağıtım sektöründe halka açılan ilk şirket olarak bir ilke imza attıklarını ifade etti. Şirketin 2005 sonunda şirketin 2.05 milyar dolar olan cirosunu, bu yıl sonunda 400 milyon dolar artırmayı planladıklarını belirten Gürgen, "Geçen yıl sonu 69.7 milyon dolar net kâra ulaştık" dedi. 90 depo, 136 bin metrekare toplam alan ve 2 bin 37 araçla faaliyetlerini sürdürdüklerini, 4 bin 941 çalışanla 19 bin 176 müşteriye hizmet sunduklarını belirten Gürgen, şirketin günlük ortalama 1,7 milyon kutu satış gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Halka arzdan elde edilecek olan gelirin büyük bir kısmının Selçuk Ecza Deposu'nun bünyesinde kalacağını belirten Gürgen, "Komşu ülkelerde büyümek ile ilgili bir takım stratejilerimiz var. Halka arz gelirini bu alanda kullanacağız. Şirketin yapısını güçlendirmek ve bundan sonra uluslararası yatırımlara da öncülük etmek istiyoruz. Yaptığımız incelemeler sonrasında Türki Cumhuriyetler, Azerbaycan, Kazakistan, Romanya, Cezayir ya da Yunanistan'da 2007 yılında faaliyet göstermeyi umuyoruz" diye konuştu.

Selçuk Ecza Deposu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Keleşoğlu ise, ”Evladım gibi büyüttüğüm Selçuk Ecza Deposu'nun bundan sonra daha istikrarlı ve kontrollü gideceğine inanıyorum” dedi. Halka açılma nedenlerini daha iyi denetime tabii olmak, daha uzun ömürlü, daha istikrarlı ve güçlü bir yapıda devam etmek, daha çok kâr etmek, daha fazla gelişmek olarak sıralayan Keleşoğlu, “Ortaklarımızı her zaman mutlu edecek yapıya sahip olmak istiyoruz” diye konuştu.



Satışın yüzde 68'i yabancıya

Öte yandan Selçuk Ecza Deposu'nun halka arzında konsorsiyum liderliğini İş Yatırım, konsorsiyum eş liderliğini ise Oyak Yatırım Menkul Değerler üstlendi. Toplantıda konuşan İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, halka arz şeklinin sermaye artırımı ve ortak satış olarak gerçekleştirileceğini söyledi. Koç, ek satış hakkı hariç 39 milyon 150 bin YTL nominal değerli payların halka arz edileceğini, ek satış hakkının 5 milyon 872 bin 500 YTL olacağını söyledi. Halka açılacak oranın yüzde 17,4, ek satış sonrası halka açıklık oranının ise yüzde 20,01 olacağının altını çizen Koç, aracılık türünün ”bakiyeyi kısmen yüklenim”, halka arz yönteminin ise “fiyat aralığı ile talep toplama” şeklinde gerçekleştirileceğini söyledi.



Referans
selçuk
ecza
halka
arzla
yurtdışında
büyüyecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir