Medimagazin logo

İlklerin doktorundan bir 'ilk' daha

Erken menopoza giren bir kadına dünyada ilk kez uygulanan yöntemle dondurduğu yumurtalık dokusunu naklederek menopozdan çıkaran, kemoterapi nedeniyle üretkenliğini kaybetmiş kanser hastasının aynı teknikle anne olmasını sağlayan ABD'deki Türk doktor Kutluk Oktay, yine ilk kez ikiz olmayan kardeşten yumurtalık nakline hazırlanıyor
İlklerin doktorundan bir 'ilk' daha
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Erken menopoza giren bir kadına dünyada ilk kez uygulanan yöntemle dondurduğu yumurtalık dokusunu naklederek menopozdan çıkaran, kemoterapi nedeniyle üretkenliğini kaybetmiş kanser hastasının aynı teknikle anne olmasını sağlayan ABD'deki Türk doktor Kutluk Oktay, yine ilk kez ikiz olmayan kardeşten yumurtalık nakline hazırlanıyor.

Amerikan Cornell Üniversitesi Kısırlık Tedavisi ve Üreme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Kutluk Oktay, Türkiye'de gerçekleştirmeyi planladığı operasyonla ilgili bilgi verirken daha önce ikizler arasında gerçekleştirilen yumurtalık nakillerinden çocuk sahibi olunduğunu anımsattı.

Oktay, "Kardeşiyle genetik yapıları çok yakın olduğu için bu hastadan da umutluyum. Tabii dünyada ilk kez yapılacak bir uygulama olması nedeniyle bir belirsizlik durumu söz konusu. Ancak bugüne kadar yaptığımız çalışmalar, başarı şansı olduğunu gösteriyor" dedi.

Halen nişanlı olan hastasının prosedürü tamamlayarak, hazır olmasını beklediklerini kaydeden Oktay, hastasının hazır olması durumunda yaz aylarında yapılması beklenen operasyonda, genç kızın menopozlu yumurtalığının çıkarılarak, kardeşinden alınacak sağlıklı yumurtalığın nakledileceğini ya da menopozlu yumurta dokusu içine kardeşin sağlıklı dokusunun aşılanacağını bildirdi.

AA
i̇lklerin
doktorundan
bir
'ilk'
daha
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir