Medimagazin logo

Mecburi kuraları çekildi, SONUÇLAR AÇIKLANDI, Atama sonuçları APS ile gönderilecek

Sağlık Bakanlığı 4. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kuraları çekildi
Mecburi kuraları çekildi, SONUÇLAR AÇIKLANDI, Atama sonuçları APS ile gönderilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı 4. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kuraları çekildi


Sağlık Bakanlığı 4. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Hizmeti’ne gidecek hekimler için kuralar bugün çekildi.
Bakanlığın belirlediği toplan 1634 kontenjana 1349 hekim atandı. Atanan hekimlerin 598’i doğrudan, 399’u genel kura ve 352’si de kura ile atandı. 618 kişi birinci tercihine yerleştirilirken, 148 kişi 2., 72 kişi 3., 59 kişi 4. ve 53 kişi de 5. tercihine atandı.

Sonuçlar için:
http://personel.saglik.gov.tr/dhy06.asp


4. Dönem Devlet Hizmet Yükümlüsü Kurası Uzman Tabip Eş ve Sağlık Durumu Mazereti Sonuçları:
http://personel.saglik.gov.tr/4_dhy/dhymazeret/maz_uzm.htm


4. Dönem Devlet Hizmet Yükümlüsü Kurası Pratisyen Tabip Eş ve Sağlık Durumu Mazereti Sonuçları:
http://personel.saglik.gov.tr/4_dhy/dhymazeret/maz_prt.htm


Devlet hizmeti yükümlülüğü kapsamında ilk kez atanan 865 uzman ve 769 pratisyen hekimin görev yerleri belirlendi.

Bugün yapılan kura çekimi sonunda, 52 ile toplam 769 pratisyen, 74 ile de çeşitli branşlarda toplam 769 uzman tabip atandı.

Kuraları bugün çekilen pratisyen hekimlerin büyük bölümü, Adıyaman, Ağrı, Diyarbakır, Mardin ve Van gibi illerde görev yapacak.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YA UZMAN DOKTOR

Bugün yapılan kura çekimiyle aralarında Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van'ın da bulunduğu birçok ile uzun yıllardır sıkıntısı çekilen çok sayıda uzman doktor atandı.

Söz konusu 19 ile toplam 50 iç hastalıkları, 44 çocuk sağlığı ve hastalıkları ile çocuk cerrahisi, 35 genel cerrah, 25 göz, 21 göğüs hastalıkları, 24 kadın sağlığı ve hastalıkları, 20 kulak burun boğaz, 17 kardiyoloji, 13 beyin ve sinir ile 7 kalp ve damar hastalıkları uzmanı atandı.

HEYECANLA BEKLEDİLER

İlk kez atanacak doktorlarla yakınları, sabah erkenden kura çekiminin yapıldığı Kültür Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü Salonu'na gelerek görev yerlerini öğrenmek için beklemeye başladılar.

Noter huzurunda yapılan kura çekimini heyecanla izleyen doktorlar ve yakınları arasından görev yerleri belirlendikçe gözyaşlarını tutamayanlar oldu.


Bu arada, kura çekimini takip eden noter, kendisine gerçekten noter olup olmadığını soranlara kimliğini gösterdi.

Kura çekiminin sona ermesinin ardından da sonuçlar salonun dışındaki duvara asıldı. Kura çekimi sırasında atandıkları yeri öğrenemeyen doktorlar ve yakınları, bu listelerden görev yerlerini bulmaya çalıştılar.

Doktor atamalarının bugün akşama doğru Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün ''personel.saglik.gov.tr'' adresindeki internet sitesinde yayınlanacağı bildirildi.

YEŞİL KARTA BAŞVURAN DOKTOR KÜTAHYA'YA ATANDI

Öte yandan, doktorların devlet hizmeti yükümlülüğüne ilişkin yasayla ilgili yaşanan yargı süreci nedeniyle ataması yapılamayan kalp ve damar cerrahı Birkan Akbulut, Kütahya Devlet Hastanesi'ne atandı.

Akbulut, ataması yapılamadığı için hamile eşinin kontrol ve doğum masraflarını karşılayamadığı gerekçesiyle yeşil kart almak için başvurmuştu.

Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atandığı Kütahya Devlet Hastanesi'nin 3. tercihi olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

''Bir yere atanmış olmak önemli değil. Önemli olan orada görev yapmak için gerekli altyapının bulunup bulunmaması. Öğrendiğim kadarıyla Kütahya Devlet Hastanesi'nde kalp ameliyatı yapılamıyor. Atandığım hastanede başka kalp ve damar cerrahı da yok. Hatta Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde de yok. Belki orada da part-time görev yapabilirim.''

Yeşil kart başvurusuna bugüne kadar bir yanıt verilmediğini, ancak ataması yapıldığı için buna gerek kalmadığını ifade eden Akbulut, 17 Nisan Pazartesi günü tebligatının Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü'ne ulaşmasının beklendiğini, kendisinin de bunun ardından 1-2 gün içinde göreve başlamayı düşündüğünü söyledi.


Kütahya hakkında internetten bilgi toplamaya başladığını belirten Akbulut, burada 550 gün görev yapacağını belirtti.

ATAMA SONUÇLARI APS İLE GÖNDERİLECEK

Görev yerleri bugün belli olan doktorların atama sonuçları en geç 14 Nisan Cuma akşamına kadar APS'ye verilecek.

Sonuçlar, 17 Nisan Pazartesi günü il sağlık müdürlüklerinin eline ulaşacak. Böylece ataması yapılan doktorlar hemen görevlerine başlayabilecek.

mecburi
kuraları
çekildi
sonuçlar
açiklandi
atama
sonuçları
aps
ile
gönderilecek
Yorum (1)
Cengiz Cesur
Olaya farklı bir açıdan bakmışsınız,çok da doğru şeylere işaret ediyorsunuz.Ama bu Çapa’yı İst. üniversitesinden ayırmak istemeleri de saçmalık değil de nedir?
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir