Medimagazin logo

Hastalanmak akıl kârı değil!

Samsun’da, 18 ile hizmet veren bölge hastanesi konumundaki 350 hasta kapasiteli Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken, 380 kişi de sırada bekliyor.
Hastalanmak akıl kârı değil!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Samsun’da, 18 ile hizmet veren bölge hastanesi konumundaki 350 hasta kapasiteli Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken, 380 kişi de sırada bekliyor.


SAMSUN - Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi belgede bulunan 11 ile hizmet veriyor. 350 yatak kapasiteli hastanede tedavi görebilmek için de yaklaşık 400 kişi sırada bekliyor.


Türkiye’de bulunan beş ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden birisi olan Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi 350 yatak kapasitesiyle 18 ilden gelen hastalara hizmet vermeye çalışıyor.

Yaklaşık 11 milyon nüfusa hitap eden hastanede yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken; adli servis, kapalı ve açık servisler ile alkol ve madde bağımlıları servislerinde yatmak için yalaşık 400 kişi sırada bekliyor.

Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Kamuran Uslu, “Şu anda 350 yatak kapasiteli hastanemizde yer yok. Yaklaşık 380 hasta da yatış yapmak için sırada bekliyor. Halkımız psikiyatri alanındaki tanıları tanıdıkça hastanemize talepler her geçen gün artıyor ancak fiziki kapasite yetersizliği kısa sürede iyi olabilecek hasta kabulümüzü bile imkansız hale getiriyor” dedi.

Hastaların taburcu işlemi sırasında da sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Dr. Uslu, “Taburcu işlemleri yapılan bazı hastaları yakınları almaya gelmiyor. Bu da bizi zor duruma sokuyor. Bazıları ise yatırdıkları hastalarını bir daha geri almak istemiyor. Hasta iyileşmesine rağmen almaya gelmiyorlar. Hastanemiz bakımevi olarak görülüyor. Oysa bizim asli görevimiz hastanın tedavisini sağlamaktır” diye konuştu.

Taleplerin karşılanabilmesi için özel dal hastanelerinin ve devlet hastanelerindeki yatak sayısının artırılmasının önemini belirten Uslu, “Tedavisi gerçekleşen ve taburcu edilen hastalarında yaşadıkları illerde evdeki tedavilerinin takibi sağlık müdürlüklerince sağlanmalıdır” dedi.


NTV
hastalanmak
akıl
kârı
değil!
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir