Medimagazin logo

Muayenehanede seksi Tabip Odası biliyordu

Vaginusmus sorunu yaşayan kadınların, eşleriyle muayenehanede cinsel ilişkiye girmesini sağladığı iddia edilen Dr. Haydar Dümen açıklama yapmadı. Ona yardımcı olduğu iddia edilen eşi ise tıp etiğine aykırı davranmadıkları, Tabib Odası'nın olayı bildiğini söyledi
Muayenehanede seksi Tabip Odası biliyordu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Vaginusmus sorunu yaşayan kadınların, eşleriyle muayenehanede cinsel ilişkiye girmesini sağladığı iddia edilen Dr. Haydar Dümen açıklama yapmadı. Ona yardımcı olduğu iddia edilen eşi ise tıp etiğine aykırı davranmadıkları, Tabib Odası'nın olayı bildiğini söyledi.

İstanbul Tabib Odası Dr. Haydar Dümen hakkında vaginusmus tedavisi için çiftlerin cinsel ilişkiye girmesine yardımcı olduğu iddiasıyla ön soruşturma başlattı. Dümen'in eşi Gül Dümen ise tıp etiğine aykırı davranmadıklarını savundu. Gül Dümen "Yıllar önce Sayın Dümen tarafından, vaginismus tedavisiyle ilgili uygulamaları hakkında Tabibler Odası'na yazılı bir açıklama yapılmıştı. Kendilerinin nasıl bir tedavi uyguladığından haberleri vardı" dedi. Muayehanede eşine yardımcı olduğu iddia edilen Gül Dümen, bunu bir grup doktorun kıskançlık ve karalama kampanyası olarak niteledi. Dümen, konuyla ilgili olarak hem maddi, hem de manevi tazminat davası açacaklarını söyledi.

Tabib Odası yalanladı
İstanbul Tabib Odası Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy ise "Bizim dönemimizde Dr. Haydar Dümen'in muayenehanesindeki tedavi metodlarıyla ilgili bir bilgi yer almıyor" açıklaması yaptı. Konu hakkında ön soruşturma başlatıldığını söyleyen Gürsoy "Basında yer alan vakaların dışında bize ulaşan çeşitli şikayetler var. Dr. Dümen'in hastalarını nasıl tedavi ettiğine dair bizim dönemize ait verilmiş bir bilgi bulunmuyor. Kaldı ki, böyle bir şey söz konusu olsa bile şikayetler ve çıkan haberler soruşturma açılması için yeterli" dedi.

'Çiftle boşanma noktasına geldi'
Olay Haydar Dümen'e tedavi olmak için başvurup, kendilerine olmadık yöntemler uygulandığım iddia eden hastalarının anlatımlarıyla ortaya çıktı. Hastalar 3 bin doları bulan yüksek muayene ücretinin yanısıra Dümen'in eşleriyle muayenehanede ilişkiye girmelerini istediği iddiasında bulundu. Dümen'in uyguladığı tedaviyle ilgili iddialar şöyle: Vaginismus sorunu yaşayan kadınlar ve eşleri genel bir toplantının ardından çiftler odaya alınıyor. Vaginismus olan kadın daha önceden hazırlanmış içerisinde 60 derece sıcaklıkta su bulunan klozete 15 dakika oturtuluyor. Böylece kaslarının yumuşaması sağlanıyor. Tüm bu işlemler Gül Dümen'in yardımıyla gerçekleştikten sonra Haydar Dümen erkeğin penisine ereksiyon olabilmesi için bir iğne yapıyor. Ardından da muayenehanede ilişkiye girmelerine yardımcı oluyor. Üstelik çoğunun korktuğunu düşünerek elini tutup, nasıl hareket etmeleri konusunda da uyarılarda bulunuyor. Dr. Haydar Dümen'in gözü önünde ilişkiye giren birçok çiftin yaşadıkları travma nedeniyle boşanma aşamasına geldiği belirtiliyor.

Vatan
muayenehanede
seksi
tabip
odası
biliyordu
Yorum (12)
hbö
bunu bir de bizim oğlandan dinleseniz.. o yaşına rağmen anlatacak o kadar çok derdi var ki. Yüce Allah bu çocuğun ahını yerde komasın.
0
Cevapla
ibrahim çolak
Hocam hastane dışında doktor olduğumu bile gizliyorum. Soranlara "serbest meslek" diyorum. Ne yapacaklarsa mesleğimi? Doktorum deyince çok başım ağrıyor. Bunu yorum yazarak izah etmem çok zor. Yaşamanız gerek.
0
Cevapla
M.A.
Hangi meslek olursa olsun saygınlık önce kişinin kendisiyle ilgilidir. Sağlığın ciddi sorunları var evet, çözüm üretmiyoruz evet, kötüye gidiyor ona da evet ama mesleğin saygınlığı kişiden kişeye değişiyor, her doktor aynı saygınlıkta ve itibarda değil, bu da gayet doğal. Sokakta ya da eşten dosttan çok olumlu düşüncelerini duyduğunuz doktor arkadaşlar kadar maalesef insani yönü beğenilmediği için hekimliği de beğenilmeyen meslektaşlarımız var. Mesleğimiz, değiş(tiril)en dünyada farklı bir hal almış olabilir ama doktorluğun söylemekten çekinilecek bir duruma getirildiği doğru değil. İletişim olanakları birkaç yılda çok hızlı değişen dünyada tüm mesleklerde ciddi değişmeler var, öğretmenlik mesleğindeki değişim ve zorlaşma bizlerden geri kalmaz örneğin, bizim öğretmenlerimizle şimdikiler çok farklı durumlarla uğraşıyorlar.. Yaşadığım şehirde 13 yıldır hekimlik yapıyorum, özel ya da devlet kapısı nereye işim düşse insanlar ellerinden geleni yapıyorlar, ne olursa olsun doktorluğun saygınlığının sürekli anlatıldığı kadar azaldığını da düşünmüyorum. Birileri siyasi rant için bizi ve mesleğimizi kullanıyor olabilir ama bir toplumda yüzlerce yıl içerisinde oluşmuş bir saygınlığın birkaç yılda azaltılması mümkün değil, siz dimdik durur, işinizi düzgün yaparsanız kalıcı olan sizler, geçici olan o siyasiler olur, tüm meslektaşlarıma saygılarımla..
0
Cevapla
A. B.
Bu soruyu mümkün olsada gebeliğim sırasında teratojene maruz kalıp (ameliyathanede) kaybettiğim oğluma veya hasta olduğu halde nöbetim olduğundan hastanede nöbet sırasında bi yandan ateşler içinde yanarken bi koşu da ilgilenmeye çalıştığım yavruma sormak lazım... Demogoji sananlara tek sözüm, çeken bilir.
1
Cevapla
Dr. Jane Doe
Hocam, her türlü tacize uğrayarak, artık mobbing falan değil de gerçek anlamda işkence görerek, hatta taciz görerek bitirdiğim cerrahi uzmanlığım sırasında iftiralarla hayatımı karartmaya kalkan şeref-insaf-izan-insanlık-erkeklik yoksunu ama pek muhterem(!), pek dindar(!), pek bıyıklı erkek(!) klinik şef yardımcısı beni klinikten attırmak için uğraşırken, bir kere bile doktor ve hatta akademisyen yakınım olduğunu söylememiştim. Çünkü ben hayatboyu bulunduğum her ortama, sınavla, hakederek, iyi okullarda aklımla-edebimle-emeğimle okumuş bir kişi olarak girmiştim, kimsenin ünvanını,nüfuzunu kullanarak değil! Akademik pozisyonda bulunduğu halde içinde bulunduğum durumu kendisine duyurmayıp yardımını bile istemediğim yakınım durumumdan bir şekilde haberdar oldu ve beni o kurtardı. Yoksa ben erkek egosundan dolayı klinikten atılacaktım. Öyle kötü öyle sevyesiz insanlara rastladım ama asla kimseyi kullanmadım. Ne hocamla yattım doçent-prof vs. olmak için, ne yalakalık yaptım özelde nöbet-iş bulmak için. Ne kıdemlilerime boyun eğdim 3 kuruşluk menfaat için, az nöbet tutmak için. Ne de doktor ve muktedir yakınım olduğunu söyledim kimselere. O kişi muhtemelen erdemli , aklıbaşında bir kişiliktir. Kıymetini bilin. Öyle insan bulmak zor artık.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir