Medimagazin logo

Palyaço doktorlardan 'kahkaha' terapisi

Theodora Çocuk Hizmetleri Vakfı’na bağlı 8 kişi, kendilerini kanserli çocuklara adadı. ‘Sevgi doktorları’ palyaço kılığında, kanserle mücadele eden miniklere moral destek veriyor.
Palyaço doktorlardan 'kahkaha' terapisi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Theodora Çocuk Hizmetleri Vakfı’na bağlı 8 kişi, kendilerini kanserli çocuklara adadı. ‘Sevgi doktorları’ palyaço kılığında, kanserle mücadele eden miniklere moral destek veriyor.


Yeşim Osman nâmı diğer Doktor Pinky. O’na bu ismi pembeli giysilerinden dolayı hastanede yatan çocuklar takmış. Asıl mesleği anaokulu öğretmenliği olan Yeşim Hanım, İngiltere’ye dil öğrenimi için gittiği sırada, Theodora Çocuk Hizmetleri Vakfı ile tanıştığını söylüyor. Vakfın hastane ziyaretleri ve eğitim programı hakkında bilgi edinince de, kendi tabiri ile “hayatının aşkını” bulmuş. 4 yıl devam ettiği anaokulu öğretmenliğini bırakarak, hastanelerde yatan sevgiye ve kahkahaya muhtaç çocukları ziyaret etmeye başlamış. Doktor Pinky, yaptığı işle ilgili duygularını şöyle anlatıyor: “Hastanelerde mutlu ettiğiniz çocukların nasıl bir iyileşme gösterdiğini gözlerinizle görüyorsunuz. O zaman bu iş yüreğinizin derinliklerine işliyor.”

TATİL GÜNLERİNDE PALYAÇO

‘Doktor Pati’ olarak tanınan Şule Gürbüz, evli ve bir çocuk sahibi. 1998’de kendisine hastane palyaçoluğu önerildiğinde hiç düşünmeden kabul etmiş. Bu görevin kendisine ilâhi olarak gönderildiğine inanıyor. Hâlen Yıldız Teknik Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği görevini de yürüten Gürbüz, tatil günlerinde hastaneye koşuyor


Depremde bile geldik

Kahkahanın insan sağlığı üzerindeki etkilerine de dikkat çeken Yeşim Osman, “Her şeyden önce çocuklara hastanede olduklarını ve burada yaşadıklarını bir süre de olsa unutturuyoruz. Bu da bilimsel çalışmalara göre, çocuğun iyileşme ve tedavi süresini kısaltıyor. Ancak her hafta, düzenli olarak çocukları ziyaret etmek çok önemli. Biz depremde, bayramlarda bile geliyoruz. Artık serviste yatan çocuklar her hafta aynı saatte kapıda bizi bekliyorlar. Onların mutluluk kaynağı olmak, duyguların en güzeli” diyor.


Bugün
palyaço
doktorlardan
'kahkaha'
terapisi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir