Medimagazin logo

5 yıldızlı Eğitim sağlık ocağı hizmete girdi

Van'da, Dünya Bankası destekli yaptırılan ve 5 yıldızlı oteli aratmayan ilk eğitim sağlık ocağı hizmete girdi
5 yıldızlı Eğitim sağlık ocağı hizmete girdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Van'da, Dünya Bankası destekli yaptırılan ve 5 yıldızlı oteli aratmayan ilk eğitim sağlık ocağı hizmete girdi.

Şerefiye Mahallesi'nde 2004 yılında temeli atılan ve 4 katlı olarak inşa edilen eğitim sağlık ocağı, hasta kabulüne başladı. Sağlık İl Müdürü Muhammet Güzel Kurtoğlu, Van'da bugüne kadar böyle bir merkezin olmaması yüzünden personele mesleki sağlıklı eğitim veremediklerini ifade ederek, "Bu sorun ortak ortadan kalmış oldu. Yeni sağlık ocağında diş, göz, kadın doğum, ana çocuk sağlığı ve aile planlaması (AÇS/AP) üniteleri ile poliklinikler, acil müdahale ve emzirme odalarını bulunuyor" dedi.


Dr. Kurtoğlu, çok değişik hizmet amaçlı yapılan eğitim sağlık ocağında il ve ilçelerde gelen personelin katılacağı eğitimler süresince kalabilecekleri biri suit olmak üzere 17 oda, lobi, her gün 3 öğün yemeğin verilebileceği restoran ve kütüphane bulunduğunu kaydederek, "Odalarda sınırsız internet ağı, merkezi müzik yayınının yapıldığı ses sistemi, televizyon ve 24 saat sıcak su bulunuyor" şeklinde konuştu.
Dünya Bankası'nın desteğiyle Sağlık Bakanlığı tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 23 ilde yaptırılan eğitim sağlık ocaklarında, hem vatandaşlar hem de sağlık personelinin aynı zamanda eğitim görebileceği konferans salonları bulunuyor.

İHA
5
yıldızlı
eğitim
sağlık
ocağı
hizmete
girdi
Yorum (1)
Doğrucu Davut
konuyu tamamen sapmış. lütfen yiğidi öldürelim ama hakkını da verelim. halen sigara yasağı tam anlamı ile uygulanamıyor. üniversite ve özellikle de tıp fakülte ve hastanelerinde hala sigara içmeye devam eden hocalrımızı nasıl ikna edebiliriz ?. sigara içenlere bir çift sözüm var: sigara içmek bir hak değil. başkalrını sadece rahatsız etmekle, sağlıklarını kötü yönde etkilemekle kalmıyorsunuz onlara saygınız olmadığını adeta haykırıyorsunuz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir