Medimagazin logo

Yeşil kartlı diye ölüme terkettiler

Yangında zehirlenen Alihan (6) ve kardeşi Buğrahan’ın (5) yeşilkartlı ailesi, çocuklarına Ankara’da bir yoğun bakım ünitesi aradı. İki kardeşe kapılarını açan bir hastane çıkmadı. Alihan öldü, Buğrahan komada
Yeşil kartlı diye ölüme terkettiler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yangında zehirlenen Alihan (6) ve kardeşi Buğrahan’ın (5) yeşilkartlı ailesi, çocuklarına Ankara’da bir yoğun bakım ünitesi aradı. İki kardeşe kapılarını açan bir hastane çıkmadı. Alihan öldü, Buğrahan komada.


Samsun’da inşaat işçisi Ali Karakılıç, birkaç günlük geçici iş için evinden ayrıldı. Eşi Songül Karakılıç da cuma günü hastaneye gitti. Çocukları 6 yaşındaki Alihan ve 5 yaşındaki Buğrahan evde elektrikli battaniye ile uyuyordu. Cuma günü saat 13.00 sıralarında elektrikli battaniyeden kaynaklanan yangında iki çocuk dumandan zehirlendi. Alihan ve Buğrahan, evin kapısını kıran komşuları tarafından hastaneye kaldırıldı.

YETKİM YOK KULLANAMAM

Olayı haber alarak Samsun Devlet Hastanesi’ne koşan baba Ali Karakılıç, çocuklarının komaya girdiğini öğrendi. İki kardeş, 19 Mayıs Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Basınçlı Su Altı Tedavi Ünitesi’nde tedavi edilmesi ve tam donanımlı yoğun bakım ünitesinde kalması gereken çocuklar Su Altı Tedavi Ünitesi’nin personeli atanmadığı için Ankara’ya sevk edildi.

‘YEŞİLKARTLIYIM’ DİYE İSTEMEDİLER

19 Mayıs Üniversitesi Hastanesi doktorlarının Ankara’daki hastanelerle telefonla temasa geçerek, çocukların tedavisinin yapılması için ricacı olduğunu anlatan Karakılıç, Ankara’daki hastanelerin yeşilkartlı olduğu için çocuklara tam donanımlı yoğun bakım ünitesinde yer vermek istemediğini ileri sürdü. Baba Ali Karakılıç, “19 Mayıs Üniversitesi acil doktoru saatlerce hastane aradı. Hiçbir hastane kabul etmedi. Yeşilkartlı olduğum için... Üstüne basa basa söylüyorum Yeşilkartlı olduğum için hiçbir hastane çocuklarımın tedavisini kabul etmedi” dedi.

Ali Karakılıç, son olarak Özel Baromed Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi’nin yeşilkartlı olduğunu bilmelerine rağmen çocukların tedavisini kabul ettiğini ancak Oksijen Merkezi’nden tedaviden çıkan çocukların kalması için tam donanımlı yoğun bakım odasını bulamadıklarını söyledi. Baba Ali Karakılıç sözlerini şöyle sürdürdü: “Baromed’in sekreteri bayan ağlayarak doktorlardan merhamet dilendi. ‘Bakın bu aile perişan, çocuklar gidiyor. Biri 5 yaşında diğeri 6 yaşında, siz vicdan sahibi değil misiniz’ dediği halde hiçbir hastanede yer bulamadık.”

GATA’NIN ÖNÜNDE ÖLDÜ

Bu sırada nakil için tam donanımlı bir ambulans ihtiyacı doğduğunu belirten baba Karakılıç, 112 Acil’den gidilecek hastane belli olmadığı için ambulans verilmediğini, bunun üzerine özel ambulans servislerinden doktorsuz bir ambulans bulduklarını söyledi.

Karakılıç, şöyle konuştu: “Sedyenin üstünde ambulans içerisinde hastane hastane dolaştık. Doktorun ricasıyla yalvarmasıyla GATA’da ‘yer var’ dediler. Gittik GATA’ya. Orada 45 dakika bir saat ambulans içerisinde kaldıktan sonra ‘yerimiz yok’ dediler. Ambulansın içerisinde hiçbir oksijeni yok kalp cihazı yok. 6 yaşındaki oğlum Alihan GATA’nın önünde ambulans içerisinde beklerken öldü ve Alihan’ı GATA’nın morguna bıraktık.”

Diğer oğlu Buğra için sabaha karşı Atatürk Araştırma Hastanesi Doktoru Mustafa Bey’in ısrarları üzerine Hacettepe Tıp Fakültesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi’ne kabul edildiklerini ifade etti. Baba Karakılıç, hastaneye gittiklerinde, bir doktorun, “Biz size söylemedik mi, neden geldiniz?” dediğini öne sürdü. Karakılıç, “Buğra buraya kabul edildi ama yaşama şansı sıfır. Bitkisel hayatta beyin fonksiyonları tamamen ölü. Ve biz de acı içindeyiz” dedi.


Bugün
yeşil
kartlı
diye
ölüme
terkettiler
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir