Medimagazin logo

Ambulans rallisine sendika tepkisi

Türkiye Ambulans Rallisi"ne tepkiler gelmeye başladı. Sağlık Bakanlığı, İzmir Sağlık Müdürlüğü ile Acil Ambulans Hekimleri Derneği'nce ortaklaşa düzenlenen "1. Türkiye Ambulans Rallisi"ne Türk Sağlık-Sen, sert çıkış yaparak, "Meydana gelen kazalarda oluşan maddi hasarı ambulansın şoförüne ödeten bir zihniyetin hakim olduğu Türkiye'de, Ambulans Rallisi lükstür" açıklamasında bulundu
Ambulans rallisine sendika tepkisi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye Ambulans Rallisi"ne tepkiler gelmeye başladı. Sağlık Bakanlığı, İzmir Sağlık Müdürlüğü ile Acil Ambulans Hekimleri Derneği'nce ortaklaşa düzenlenen "1. Türkiye Ambulans Rallisi"ne Türk Sağlık-Sen, sert çıkış yaparak, "Meydana gelen kazalarda oluşan maddi hasarı ambulansın şoförüne ödeten bir zihniyetin hakim olduğu Türkiye'de, Ambulans Rallisi lükstür" açıklamasında bulundu.


Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci geçtiğimiz günlerde İzmir'de düzenlenen Ambulans Rallisi ile ilgili olarak ambulans şoförlerinin meslekte yaşadıkları sorunlarını ortadan kaldırmadan düzenlenmesini "gülünç" olarak nitelendirdi. Kahveci, "Aldıkları 3 kuruş maaşla vatandaşlarımıza hizmet veremeye çalışan ambulans şoförleri, insan hayatıyla kaza korkusu arasında yaşadıkları stresle hayat kurtarmak için çaba sarfetmektedir. Bu tür uygulamaların yaşandığı ambulans rallisi düzenlenmesi lüks ve gülünçtür" dedi.


Kahveci ayrıca 1. Türkiye Ambulans Rallisi'ne start verilmesiyle ilgili olarak da bakanlığın şoförlere zimmet uygulaması nedeniyle yarışta ambulans şoförlerinin performansını etkileyeceğini kaydederek, "Yabancı yarışmacılar kazanırsa şaşırmam" şeklinde konuştu.
Sendikanın verdiği bilgilere göre, İzmir, İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Bursa ve Eskişehir illerinden birer 112 Ambulans ekibi, Rusya ve İsrail'den birer konik ekip ve bazı özel ambulans servislerinin katıldığı ralli, 29 Mayıs 2005 Pazar günü düzenlenecek, Afet Triaji ile son bulacak.

memurlar.net
ambulans
rallisine
sendika
tepkisi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir