Medimagazin logo

Sahte doktorun son icadı

Kendini doktor olarak tanıtarak Türkiye'nin bir çok kentinde otomobil çalan Emre Çelebi'nin son kurbanı, Gaziosmanpaşa'da bir galerici oldu. Kurbanını inandırmak için galeriye ambulans kiralayarak gelen sahte doktor, son icraatında güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.
Sahte doktorun son icadı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kendini doktor olarak tanıtarak Türkiye'nin bir çok kentinde otomobil çalan Emre Çelebi'nin son kurbanı, Gaziosmanpaşa'da bir galerici oldu. Kurbanını inandırmak için galeriye ambulans kiralayarak gelen sahte doktor, son icraatında güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.


Olay, 23 Mart günü Küçükköy Sanko Sanayi Sitesi'nde meydana geldi. Sitenin yönetim binasının altında galeri işleten Metin Çeriş, 34 TE 8579 plakalı BMW marka otomobilini satmak için gazeteye ilan verdi. İlanın çıktığı gün Çeriş'i arayan bir şahıs, kendini İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan Doktor Murat olarak tanıttı ve arabayı almak istediğini söyledi. Bunun üzerine Çeriş, şahsı galeriye davet etti.

Ertesi gün Çeriş'i tekrar arayan Doktor Murat adlı şahıs, profesöründen kısa bir süre için izin aldığını belirterek, otomobili görmeye ambulansla geleceğini söyledi. Şahıs, 1 saat sonra üzerinde "Çapa Ambulans" yazan ambulansla galeriye geldi. Otomobili dıştan inceleyen şahıs, Çeriş'e "Ben arabadan anlamam. Bunu Topkapı'da bir servis var. Oraya götürüp baktıralım. Bir şey çıkmazsa hemen alalım" teklifinde bulundu. Bunun üzerine Galerici Çeriş ve kendini Doktor Murat olarak tanıtan şahıs, 58 bin euro değerindeki 2006 model BMW'yle birlikte yola çıktı.
Cevizlibağ'daki bir sanayi sitesinin bodrum katında tamirciye gelen Çeriş ve şahıs, otomobili denemesi için tamirciye teslim etti. Tamirci otomobili incelerken ikili dükkanda oturup beklemeye başladı. Doktor Murat adlı şahıs, bu arada bir kaç kişiyle telefon görüşmesi yaptı.
Bir süre sonra otomobille birlikte geri gelen tamirci, otomobilin sağlam olduğunu söyleyerek anahtarı uzattı. Ancak tamirciden anahtarı Doktor Murat adlı şahıs aldı. Şahıs, telefonun dükkanda çekmediğini söyleyerek, dışarıda bir görüşme yapma bahanesiyle, anahtarla birlikte işyerinden çıktı. Şahıs, otomobili alarak kayıplara karıştı.

Uzun süre şahsın görüşmesinin bitmesini bekleyen Çeriş, Doktor Murat'ın gelmemesi üzerine dışarı çıktı ve otomobilin yerinde olmadığını görünce dolandırıldığını anladı. Çeriş, durumu polise bildirdi. Polisin yaptırdığı fotoğraf incelemesinde şahsı teşhis eden Çeriş, Emre Altınay adlı sahte doktor kimliği kullanan Emre Çelebi'den şikayetçi oldu. Yapılan araştırmada, Çelebi'nin ambulansı "Gaziosmanpaşa'da bir vak'aya gideceğiz" diyerek 90 YTL'ye kiraladığı belirlendi.

Başına ilk kez böyle bir iş geldiğini söyleyen Galerici Metin Çeriş, "Ambulansla galeriye gelince şüphelenmedim. Benimle pazarlık da yaptı. Anahtarı tamircinin elinden alınca şaşırdım. Telefon görüşmesi yapmak bahanesiyle dükkandan çıktı ve gitti. Gelmeyince peşinden dışarı çıktım ama otomobille birlikte ortadan kaybolmuştu. Polise giderek şikayetçi oldum. Resimlerden kendisini teşhis ettim. Daha sonra yaptığım araştırmada birçok kişiyi bu yolla dolandırdığını öğrendim. Otomobil bana aitti" diye konuştu.

Polis, daha önce defalarca yakalanan ancak serbest kalan Emre Çelebi'nin yakalanması için soruşturma başlattı.

İHA
sahte
doktorun
son
icadı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir