Medimagazin logo

Fırat Üniversitesi’ne Diş Hekimliği Fakültesi Açılacak

Elazığ Milletvekili Prof. Dr. A. Baki Türkoğlu, Elazığ’da diş hekimliği bölümünün açılacağını belirtti
Fırat Üniversitesi’ne Diş Hekimliği Fakültesi Açılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Elazığ Milletvekili Prof. Dr. A. Baki Türkoğlu, Elazığ’da diş hekimliği bölümünün açılacağını belirtti.


Fırat Ünuiversitesi’ne sundukları teklifte yeni bölümlerin açılması konusundaki görüşmelerinin olumlu geçtiğini ve bu konuda beklenen senato kararının alındığını vurgulayan Prof. Dr. Türkoğlu, “Elazığ’a diş hekimliği bölümünün açılması hususunda üniversite yönetimiyle görüş birliğine vardık. Ayrıca Bingöl’e veteriner, ziraat ve fen edebiyat fakültelerinin kurulması ile ilgili karar alındı ve Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)’na gönderilecek.” dedi.



Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada Fırat Üniversitesi’nin Elazığ’ın gelişmesi açısından büyük öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Fırat Üniversitesi bulunduğu konum itibariyle Bingöl, Tunceli ve Muş illerini de içine alan geniş bir etkiye sahip üniversitedir. Bu eğitim kurumu ilimizin ekonomisi ve sosyal yapısının gelişmesi açısından büyük bir öneme sahiptir.” şeklinde konuştu.


Fırat Üniversitesi’ne yeni bölümlerin açılması konusunda Rektör Prof. Dr. M. Hamdi Muz ile yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini dile getiren Prof. Dr. Türkoğlu, “Bu konularda sayın rektörümüzle görüşmelerimiz oldu. Kendileri de bu konuda olumlu yaklaştı. Ayrıca senatoda görüşülen bu konluar için olumlu kararlar alındı. Alınan kararlar kısa süre sonra YÖK’e gönderilecek.” şeklinde sözlerini tamamladı.


Zaman
fırat
üniversitesi&#8217
ne
diş
hekimliği
fakültesi
açılacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir