Medimagazin logo

Adana'da sahte reçete operasyonu

Adana'da jandarmanın düzenlediği operasyonda, 235 bin YTL değerinde ilaç kupürü ile 7 bin 434 adet sahte reçete ele geçirdi. Gözaltına alınan eczacı ile 3 kalfasının son bir hafta içerisinde devletten 15 bin YTL ilaç parası tahsil ettikleri belirlendi
Adana'da sahte reçete operasyonu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Adana'da jandarmanın düzenlediği operasyonda, 235 bin YTL değerinde ilaç kupürü ile 7 bin 434 adet sahte reçete ele geçirdi. Gözaltına alınan eczacı ile 3 kalfasının son bir hafta içerisinde devletten 15 bin YTL ilaç parası tahsil ettikleri belirlendi.


Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Adana İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Organize Suçlar Şube Müdürlüğü İstihbarat Şubesi, Yüreğir İlçe Jandarma Komutanlığı ve Doğankent Jandarma Karakolu Komutanlığı ekipleriyle, Doğankent Beldesi'nde bir eczane ile 4 ayrı eve eş zamanlı operasyon düzenledi.


Cumhuriyet Savcılığı'nın arama izniyle gerçekleştirilen operasyonda, 235 bin YTL değerinde ilaç kupürü, 7 bin 434 adet sahte reçete, 7 adet Yeşil Kart ile 2 adet doktorlar adına düzenlenmiş sahte kaşe ele geçirildi. Olayla ilgili eczacı H.U. ile kalfaları M.Ö., F.Ö. ve M.K. gözaltına alındı.
Oayla ilgili Yeşil Kart sahibi 21 kişinin de ifadesini alan jandarma ekipleri, eczacı ile kalfalarının, eczaneye ilaç almak için gelen Yeşilkartlı hastaların karnelerini "Karne bizde kalsın işlemleri yaptıktan sonra biz size veririz" diyerek aldıkları ve daha sonra da sahte reçete yazdıklarını belirledi.


Şahısların bu yöntemle son bir hafta içerisinde devletten 15 bin YTL ilaç parası tahsil ettikleri tespit edildi.
Eczacı H.U. ile kalfaları M.Ö., F.Ö. ve M.K.'nin bugün adliyeye sevk edileceği bildirildi.

İHA
adana'da
sahte
reçete
operasyonu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir