Medimagazin logo

"Hekimleri istedikleri yerde görev yapıyor"

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Türkiye'deki hekim sayısının çok yetersiz olduğunu belirterek, hekim açığının giderilmesi için mevcut tıp fakültelerinin kapasitelerinin arttırılması ve yeni tıp fakültelerinin açılması gerektiğini söyledi.
"Hekimleri istedikleri yerde görev yapıyor"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Türkiye'deki hekim sayısının çok yetersiz olduğunu belirterek, hekim açığının giderilmesi için mevcut tıp fakültelerinin kapasitelerinin arttırılması ve yeni tıp fakültelerinin açılması gerektiğini söyledi.


Çeşitli inceleme ve açılışlarda bulunmak amacıyla saat 14.00'da tarifeli uçakla Batman'a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, valilikte resmi törenle karşılandı. Valilik ziyaretçi defterini imzalayan Bakan Akdağ, valilik makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
AK Parti Hükümeti olarak son 2 yılda sağlık alanında çok ciddi çalışmalar yapıldığını ifade eden Bakan Akdağ, Türkiye'deki hekim sayısının yetersiz olduğunu söyledi. Bakan Akdağ, konuyla ilgili olarak, "Bir kere hekim sayısı çok yetersiz. Önce bunu iyi bilmek lazım. Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa Bölgesi diye bir bölgesi var. Bu bölgede 52 ülke var. Bu ülkeler içinde Balkan ülkeleri, diğer komşu ülkelerimiz ve eski Sovyetler Birliği'nden ayrılan ülkeler var. Türkiye, bu 52 ülke arasında kaçıncı sırada? Bunu tahmin eden var mı? Nüfusa düşen hekim sayısı itibarıyla Türkiye, 52 ülke arasında son sırada bulunuyor. Yani 52. sırada bulunuyoruz. Yıllarca, on yıllarca birileri toplumu yanlış bilgilendirdi. 'Türkiye'de hekim sayısı fazla' dediler. Yeterince hekim yetiştirilmedi. Bu yanlışlığı kamuoyuna ilan ediyorum. Hekim sayısını arttırmamız lazım. Mevcut tıp fakültelerinin kapasitesini arttırarak ve yeni tıp fakülteleri açarak, kaliteden de ödün vermeden hekim sayımızı arttırmalıyız" diye konuştu.

Bakan Akdağ, hekim sayısındaki yetersizliğe karşın, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri'ne özel bir ihtimam gösterildiğini söyledi. "Hekim sıkıntısı yaşandığı için hekimler bu bölgeye gelmek yerine, istedikleri yerlerde görev yapıyor" diyen Bakan Akdağ, bu iki bölgenin geçmiş yıllarda uygulanan politikalar nedeniyle geri kaldığını ileri sürerek, son 2 yılda bu açığı gidermenin yollarını aradıklarını ve birtakım çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Sağlık alanında devlet hizmeti yükümlülüğü getirdiklerini belirten Bakan Akdağ, bölgede çalışan hekimlerin aylık maaşlarının 8-10 milyar lirayı bulabildiğini söyledi. Bu kanunun yürürlükte olduğunu kaydeden Bakan Akdağ, ilk atamaları Eylül ayının sonunda gerçekleştirdiklerini, ikinci atamanın ise 25 Kasım tarihinde yapılacağını açıkladı.

Bakan Akdağ, dönemlerinde bölgeye gelen uzman ve pratisyen doktor sayısının geçen yıllara nazaran arttığını, Batman'a son atama kapsamında 10 uzman ve 43 pratisyen doktor atamasının yapılacağını aktardı. Bölgede sıkça görülen sıtma hastalığına karşı da çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Akdağ, 2 yıl önce 10 bin olan hasta sayısının bin 500'e düştüğünü sözlerine ekledi.

Vali Haluk İmga, Bakan Akdağ'a Beşiri el yapımı duvar halısı ve Hasankeyf manzaralı porselen tabak hediye etti. Bakan Akdağ, valilik ziyaretinden sonra Merkez Eğitim Sağlık Ocağı'nın açılışını yaptı. Daha sonra 44. Bölge Batman-Siirt-Muş Eczacılar Odası'nın açılışını yapan Bakan Akdağ, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.
Geceyi TPAO Kristal Park'ta geçirecek olan Bakan Akdağ, yarın sabah 250 yataklı bölge hastanesinde incelemelerde bulunduktan sonra kara yoluyla Diyarbakır'a hareket edecek.

Sağlık Bakanı Akdağ'ın ziyaretine Batman, Mardin ve Diyarbakır milletvekilleri eşlik ediyor.

İHA
"hekimleri
istedikleri
yerde
görev
yapıyor"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir