Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığından 'evlilik danışmanlığı' hizmeti geliyor

Sağlık Bakanlığı’nca, evlenecek çiftlerin yeni yaşam biçimlerine hazırlanması için proje başlatılacak
Sağlık Bakanlığından 'evlilik danışmanlığı' hizmeti geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı’nca, evlenecek çiftlerin yeni yaşam biçimlerine hazırlanması için proje başlatılacak.

Projenin hayata geçmesiyle çiftler birinci basamak sağlık kurumlarından evlilik öncesi ve sonrasında sağlıklı bir evlilik ve ilişki süreciyle ilgili danışmanlık hizmeti alabilecek.

Proje “toplumda gerçekçi olmayan beklentilerle başlayan birçok evlilik bulunduğu, toplumsal yaşamdaki değişikliklerle birlikte aile içi rol ve sorumlulukların değiştiği, bu nedenle birçok çiftin evlilik öncesi dönemden başlayarak danışmanlık hizmetine gereksinim duyduğu” göz önüne alınarak tasarlandı.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü yetkilileri, proje ile evlilik öncesi ve sonrasında danışmanlık hizmetine ihtiyaç duyanların bu gereksinimlerinin karşılanmasının amaçlandığını bildirdiler.

Bu doğrultuda birinci basamak sağlık çalışanlarına, aile içindeki duygusal, fiziksel ve cinsel sorunların farkına varabilmeleri için bilgi ve beceri kazandıracak eğitimler verilecek. Bu eğitimden geçirilen sağlık çalışanları, evlenecek çiftlerin yeni yaşam biçimlerine hazırlanmaları için evlilik öncesinde, ilişkilerini sağlıklı bir şekilde sürdürmeleri için ise evlilik sonrasında danışmanlık hizmeti sunacak.

Aile ilişkileri ve ruh sağlığı ile ilgili problemleri tanıma konusunda da bilgilendirilecek olan sağlık çalışanları, bu sayede kendilerine başvuran çiftleri ilgili birimlere sevk edebilecek.

Evlilik danışmanlığı hizmeti verecek sağlık görevlilerinin eğitimi, gelecek yılın Şubat ya da Mart ayında başlayacak. Eğitim tamamlandıktan sonra ise bir pilot il belirlenerek aynı yıl içinde uygulamaya geçilecek.

Projenin hayata geçmesinin ardından çiftler, evlilik öncesinden başlayarak sağlıklı bir evlilik ve ilişki süreci ile ilgili bilgi ve destek almak üzere birinci basamak sağlık kuruluşlarına başvurabilecek.

Çiftler evlilikle ilgili olarak aile, ilişki, iletişim, hastalıklar, boşanma, aile içi şiddet, akraba evlilikleri, cinsellik, kan uyuşmazlığı, kalıtsal ve bulaşıcı hastalıklar, aile hukuku, ebeveyn ve çocuk gibi konularda danışmanlık hizmeti alabilecek.

NTV-MSNBC
sağlık
bakanlığından
'evlilik
danışmanlığı'
hizmeti
geliyor
Yorum (1)
postenflamatuar
Bu israfın önüne geçmek çalışanların uyarması ile olamaz. Üzerine uyarı cezası almanız, terslenmeniz, sen kendi işine bak veya tamam bakarız (sadece bakar en fazla) gibi reaksiyonlarla karşılaşma ihtimali oldukça yüksektir. Bu israfları engellemenin yolu hastane binalarının ısıtma, havalandırma ve soğutma protokollerinin ve yönetmeliklerinin çok ayrıntılı olarak hazırlanması ve denetimin hastane başhekimi veya hastane idari personelinden bağımsız ve onlarla hiç bir ilişkisi olmayan kurum-kişilerce denetlenmesi, denetleme sonucunda aksaklık-savsaklamöa varsa tüm idarecilerin maaş ve ek ödem-performanslarını doğrudan ve yüklü olarak yansıtılmasıyla olur. Hastanenin yazın cehennem kışın da buzhane olmasını engellemek için her ortam için ayrı ayrı belirlenmiş sıcaklık alt üst değerleri, yabancı koku ölçüm değerleri mutlaka belirlenmeli ve sıkıca denetlenmelidir. Olası maliyet için bir üst ve alt değer de mutlaka belirtilmelidir. Başka Türlüsü devletin malı (benim ve senin paran yani) deniz yemeyen keriz felsefesi sahiplerinin kurbanı olur.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir