Medimagazin logo

Eczanelere tahsilat zorunluluğu

Sağlık Bakanlığı SSK’lı hastalardan muayene ücreti almayacağını duyurdu ancak anlaşmalı SSK’lının eş ve çocukları için muayene ücreti tahsilat zorunluluğu getirdi
Eczanelere tahsilat zorunluluğu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı SSK’lı hastalardan muayene ücreti almayacağını duyurdu ancak anlaşmalı SSK’lının eş ve çocukları için muayene ücreti tahsilat zorunluluğu getirdi.


Eczacılar, reçete başına 80 YKR tahsilatın yapıldığı uygulamadan rahatsız.


Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı sağlık kuruluşlarının Sağlık Bakanlığı’na devrinin ardından, Bakanlık bir kampanya düzenleyip SSK’lılardan artık muayene ücreti alınmayacağını duyurmuştu. Gazete ve televizyonlar aracılığı ile duyuruların yapıldığı tarihlerde Eczacılar Birliği ile masaya oturan Bakanlık, anlaşmalı eczanelere reçete başına muayene ücreti tahsilatı yapılması zorunluluğu getirdi.
SSK’lı eş ve çocuklarını kapsayan uygulama ile anlaşmalı eczaneler reçete başına 800 bin lira (80 YKR) ücret tahsil ediyor. Bu durum duyuruların ardından muayene ücreti ödenmeyeceği düşüncesine kapılan SSK’lı yakınları ile eczacılar arasında sıkıntı yaşanmasına neden oluyor. Tahsilat zorunluluğundan rahatsız olan eczacılar uygulamanın sonlandırılması beklentisinde.


BAŞDİL: ENGEL OLMAYA ÇALIŞTIK

Rutin reçete işlemlerine ek olarak bir de hastalardan reçete başına 80 YKR ücret tahsil ettiklerini dile getiren Denizli Eczacılar Odası Başkanı İsmail Başdil, “Bu durum bizi SSK’lı hastalarla sık sık karşı karşıya getiriyor. Uygulamanın başında Eczacılar Birliği olarak tepki ve tavrımızı gösterdik ama engel olamadık” diye konuştu. Başdil, ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın muayene ücretlerinin eczanelerden alınması aşamasında söz konusu ücretlendirmeye vergilendirme içine almadığının da altını çizdi.



325 ANLAŞMALI ECZANE VAR
130 binin üzerinde aktif sigortalı çalışanın bulunduğu Denizli’de SSK Hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devrinin ardından kentteki 325 eczane kurumla anlaşarak sigortalı hastalara ilaç vermeye başladı. Muayene ücretlerinin anlaşmalı eczanelere kaydırılması ise geçtiğimiz ayın ortalarında gerçekleştirildi.


NTV-MSNBC
eczanelere
tahsilat
zorunluluğu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir