Medimagazin logo

Tıpta utanç rekoru: 5 dakikada tedavi

Iğdır Devlet Hastanesi'nde görevli nöroloji uzmanı Dr. Nergiz Hüseyinoğlu, her gün 100'e yakın hasta muayene ettiğini belirterek, ''Yoğunluk nedeniyle her hastaya 5 dakika zaman ayırabiliyorum'' dedi
Tıpta utanç rekoru: 5 dakikada tedavi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Iğdır Devlet Hastanesi'nde görevli nöroloji uzmanı Dr. Nergiz Hüseyinoğlu, her gün 100'e yakın hasta muayene ettiğini belirterek, ''Yoğunluk nedeniyle her hastaya 5 dakika zaman ayırabiliyorum'' dedi.

Hüseyinoğlu, kentte depresyon, panikatak ve bel ağrısı gibi şikayetlerle gelen hasta sayısının çok fazla olduğunu söyledi. Özellikle çağın hastalığı denilen panikatak olan hasta sayısının fazla olduğunu ifade eden Dr. Hüseyinoğ lu, hastanede nöroloji alanında hizmet veren kendisinden başka doktor bulunmadığı nı belirtti.

Sağlık İl Müdürü Dr. Ahmet Oşaz ise,hastanenin nöroloji servisinde yaşanan doktor sıkıntısını Sağlık Bakanlığı'na bildirerek, doktor talebinde bulundukları nı söyledi. Oşaz, bir süre önce yeni binasına taşınan Devlet Hastanesi'nin Şziki eksikliklerini tamamen giderdiklerini, personel sıkıntısının da yakın bir zamanda aşılacağını ifade etti.

'RİSKLİ POZİSYON'

Türk Tabibleri Birliği'nin (TTB) yaptığı araştırmaya göre, doktorlar genellikle tedaviyi beğenmeyen hasta yakınları nın saldırısına uğrarken, randevu saati nedeniyle saldı rıya uğrayan doktorlar da bulunuyor.

40 DOKTORA SALDIRILDI

TTB'nin verilerine göre son iki yılda 40 doktor fiili saldırıya uğradı. Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın ameliyatını yaptığı bir hastanın ölümünden sonra o hastanın bir yakını tarafından silahlı saldırıyla öldürülmesi, doktorlara yönelik şiddetti gözler önüne serdi. TTB, özellikle sağlıkta dönüşüm programının uygulanması yla sağlık sisteminde meydana gelen aksaklıkların doktorlara fatura edildiğini, sağlık sistemini beğenmeyen hasta yakınlarının, ortada sorumlu bulamayınca tepkilerini doktorlara yönettiğini düşünüyor.

Tabib odalarından gelen bilgiye göre doktorlar hem dayak, darp, tartaklama, bıçaklama gibi Şili saldırılara, hem de hakaret, tehdit gibi psikolojik saldırılara maruz kalıyor. Öyle ki tehdit ve saldı rılar nedeniyle bazı hekimler tayinlerini istemek zorunda kalıyor.

Birgün
tıpta
utanç
rekoru:
5
dakikada
tedavi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir