Medimagazin logo

Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi kapanıyor

Öğrencilerin eğitimine uygun "uygulama hastanesi" koşulunu yerine getiremeyen Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi kapanıyor. Yüksek Öğrenim Kurumu'nun (YÖK) kapatma isteği Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi
Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi kapanıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Öğrencilerin eğitimine uygun "uygulama hastanesi" koşulunu yerine getiremeyen Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi kapanıyor. Yüksek Öğrenim Kurumu'nun (YÖK) kapatma isteği Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi.


Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi 1977 yılında Türk Kardiyoloji Vakfı ve Kadir Has Vakfı tarafından kurulmuştu. Ancak üniversite "tıp eğitimi veren fakültelerin öğrencilerin eğitimine uygun uygulama hastanesine sahip olması" koşulunu bir türlü yerine getirememişti.


Hastanesi olmayan fakülte tıp eğitimini Florence Nightingale, Avrupa ve Metropol hastanelerinin bünyesinde veriyordu.

Öğrenci Alınmayacak
Gelişmeyle ilgili sorularımızı yanıtlayan üniversitenin kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Kadir Has, "Kanunlarda bir tıp fakültesinin mutlaka hastanesi olması gerektiği belirtiliyor. Hastanemiz yoktu. Tıp Fakültemiz Kadir Has Vakfı ve Türk Kardiyoloji Vakfı tarafından kurulmuştu. Bu yıl öğrenci alınmadı. Öğrenime devam eden öğrencilerimiz de Kardiyoloji Vakfı'nın kuracağı üniversiteye nakledilecek. Kadir Has Üniversitesi bundan sonra öğretime tıp fakültesiz devam edecek" dedi.

Sabah
kadir
has
üniversitesi
tıp
fakültesi
kapanıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir