Medimagazin logo

Sağlık ocağına "gecekondu" engeli...

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Alanyurt beldesinde yaptırılan sağlık ocağının, binanın bahçesindeki kaçak bir ev nedeniyle hizmete sokulamadığı bildirildi
Sağlık ocağına "gecekondu" engeli...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Alanyurt beldesinde yaptırılan sağlık ocağının, binanın bahçesindeki kaçak bir ev nedeniyle hizmete sokulamadığı bildirildi.


İnegöl Kaymakamı Erdoğan Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık ocağının tamamlanmasına rağmen, binanın bahçe sınırları içinde yer alan ve ruhsatsız yapıldığı belirlenen ev nedeniyle, Sağlık Müdürlüğüne devrinin gerçekleştirilemediğini, bu yüzden de hizmete sunulamadığını söyledi.

Söz konusu evin tapuda kaydına rastlanmadığını, ancak ev sahibi Ahmet Alnıdelik’in yaklaşık 20 yıl önce arsayı köy senedi ile aldığını iddia ettiğini belirten Bektaş, amaçlarının ev sahibini ikna ederek, kaçak yapı durumundaki evi yıkmak olduğunu kaydetti.

Bektaş, konuyu en kısa sürede çözerek, sağlık ocağını hizmete açmak istediklerini sözlerine ekledi.

Bu arada, sağlık ocağının arsa tahsisini gerçekleştiren kooperatiften yapılan yazılı açıklamada, Alnıdelik’in evin yasal olarak yapıldığını gösteren bir belge ya da köy senedini getirmesi halinde, bedelinin kooperatifçe ödeneceği kaydedildi.

İl Sağlık Müdürlüğü döner sermayesince 238 bin YTL’ye yaptırılan, bodrumla birlikte üç katlı olan sağlık ocağında, acil müşahede odası, 3 poliklinik, diş ünitesi, aile planlaması, ebe eğitim ve röntgen odaları ile laboratuvarın bulunduğu bildirildi.

Kaçak ev sorununun giderilmesi halinde hizmete açılacak sağlık ocağında, 2 doktor, 6 ebe, 2 hemşire, 1 sağlık memuru ve 1 hizmetlinin görev yapacağı açıklandı.

Milliyet

sağlık
ocağına
"gecekondu"
engeli...
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir