Medimagazin logo

Sağlıkta 'ihanet' kavgası

Sağlık Bakanı Akdağ, Türk Tabipleri Birliği'nin ücret tarifesinin halka ihanet olduğunu söylerken TTB de "Asıl kamu sağlığını ücretsiz yapmayan bakanlık ihanet içinde" dedi
Sağlıkta 'ihanet' kavgası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Akdağ, Türk Tabipleri Birliği'nin ücret tarifesinin halka ihanet olduğunu söylerken TTB de "Asıl kamu sağlığını ücretsiz yapmayan bakanlık ihanet içinde" dedi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bütçe Uygulama Talimatnamesi'ne (BUT) kıyasla Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) sağlık hizmetleriyle ilgili belirlediği asgari ücret tarifesinde aşırı fiyatlandırma yaptığını belirterek, "Bu halka ihanettir" dedi. TTB Merkez Konseyi ise ücretsiz olması gerekli kamu hizmeti karşılığında halktan para talep ettiği için Sağlık Bakanlığı'nın ihanet içinde olduğunu öne sürerek, TTB Asgari Ücret Tarifesi'nin hekimlerce özel olarak sunulan sağlık hizmeti için oluşturulduğunu anımsattı.
TBMM Sağlık Komisyonu'nda, geçen perşembe günü TTB Yasası'nda değişlikler öngören yasa teklifleri birleştirilerek karara bağlandı. Yeni yasa teklifine göre, muayene, ameliyat ve girişimsel sağlık hizmetlerinde TTB'nin belirlediği asgari tarife, BUT'taki fiyatları aşamayacak.

TTB tarifesi 4 kat farklı
Akdağ, komisyondaki konuşmasında, BUT'un fiyatlarına göre, MR'ın 72, tomografinin 59, normal doğumun 251 YTL olduğunu bildirdi. Akdağ, TTB Asgari Ücret Tarifesi'nde ise MR'ın 456, tomografinin 254, normal doğumun ise 1200 YTL olduğunu açıkladı. Akdağ, TTB'nin, "Bu tarife altında fiyat olmaz" dediğini kaydederek bunun, "halka ihanet" anlamına geldiğini savundu.


Bunun üzerine TTB Merkez Konseyi, "Halka ihanet eden kim?" başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada, TTB Asgari Ücret Tarifesi'nin, hekim emeğine karşılık, özel muayene ücretlerinde ya da özel sağlık kuruluşları ile özel sigorta kuruluşları tarifesinde kullanıldığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı'nın onay verdiği BUT'un ise Maliye Bakanlığı'nca kamu sağlık hizmetine karşılık halkın cebinden talep ettiği fiyatlardan oluştuğu kaydedildi.

Milliyet
sağlıkta
'ihanet'
kavgası
Yorum (3)
Bülent Duran
Sayın Hocam, sürekli yenilenen, yeni çıkan kitaplarınızı okumak bir zevk, medimagazindeki yazılarınızı da merakla bekliyorum, ama "korkunun ecele faydası yok" sözünü de anımsatmak istiyorum, siz ve sizin gibi Hocalarımız korkusuz olacak ve yanlışları yazacak ki dikkate alınsın, ses getirsin her zaman yanınızda olduğumu da eklemek istiyorum, saygılarımla.
0
Cevapla
selman
haklısınız hocam.korkuyoruz.demokrasinin olmadığı ülkede korkmayacağızda ne yapacağız.
0
Cevapla
Ozan
Sayın hocam ''Ama tek bir şey için ceza yoktur. O da tembelliktir. İş yapmayana, popo üstü yatana hiç kimse ceza vermez.'' cümleleri durumumuzu özetleyen ve her polikliniğin duvarına asılması gereken müthiş bir tespit, kaleminize sağlık. Ortaçağda da hekimleri büyücü diye afaroz ederlerdi. Bilime ve emeğe bu kadar düşman bir toplumu nasıl yarattık bunu irdelemek lazım.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir