Medimagazin logo

Organ bağışı beklenenin altında

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, son 8 yılda Uşak'ta 221 kişinin organ bağışında bulunduğunu söyledi.
Organ bağışı beklenenin altında
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, son 8 yılda Uşak'ta 221 kişinin organ bağışında bulunduğunu söyledi.

Konu ile ilgili bir yazılı açıklama yapan Ali Taşçı, Uşak'ta organ bağışının çok düşük olduğunu ifade etti. Taşçı, organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısının her geçen gün arttığını ve organ bağışının bir insanın başka insanlara yapabileceği en güzel yardım olduğunu söyledi.

İl Sağlık Müdürü Taşçı açıklamasında, "Türkiye'de yeterli sayıda organ nakli merkezi ve deneyimli bilim adamı olmasına rağmen, nakil sayıları henüz istenilen düzeye ulaşamadı. Gelişmiş ülkelerde organ bağışı yapan kişilerin sayıları yüz binlerle ifade edilirken, Türkiye genelinde 2002-2005 yılları arasında toplam 13 bin 343 kişi organ bağışında bulundu" ifadelerini kullandı.

Uşak'ta organ bağışının Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu da belirten Taşçı, "İlimizde 1998 yılında 89, 1999 yılında 26, 2000 yılında 0, 2001 yılında 84, 2002 yılında 11, 2003 yılında 0, 2004 yılında 2 ve 2005 yılında 9 kişi organ bağışı yapmıştır. Rakamsal verilerden de anlaşıldığı gibi özellikle son birkaç yıldır ilimizde organ bağışında ciddi bir düşüş gözlenmektedir. Biz Sağlık Müdürlüğü olarak organ bağışı konusunda çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Hedefimiz organ bağışını arttırmaktır" dedi.

İHA
organ
bağışı
beklenenin
altında
Yorum (1)
Bülent Duran
Sayın Hocam haklısınız, amaç üzüm yemek olsaydı doğada çözünen plastik poşetler üretilirdi. Amaç para toplamak olunca sonuç da bu oluyor. Saygılar.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir