Medimagazin logo

Besicilerden Tabip Odası’na dava

Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği (DATÜB), kurbanlık satışlarına mani olduğu gerekçesiyle İstanbul Tabip Odası (İSTABİP) hakkında suç duyurusunda bulunacak
Besicilerden Tabip Odası’na dava
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği (DATÜB), kurbanlık satışlarına mani olduğu gerekçesiyle İstanbul Tabip Odası (İSTABİP) hakkında suç duyurusunda bulunacak.

DATÜB Başkanı Nazmi Ilıcalı, İSTABİP Başkanı Prof. Gencay Gürsoy’un arife günü bir özel televizyon kanalından ‘Doğu’dan gelen hayvanlar risk taşıyor, almayın’ şeklinde bir açıklama yaptığını, bunun da bölgeden İstanbul’a götürülen kurbanlık hayvanların satışını olumsuz etkilediğini ileri sürdü. Ilıcalı, özellikle Erzurum, Kars ve Ağrılı birlik üyelerinin Gürsoy’un bu açıklamalarından dolayı zarar ettiğini belirterek, “40 üyemiz bu açıklamadan sonra hayvanlarını pazarda satamadı. Bir kısmı hayvanlarını geri getirdi.” dedi. Gürsoy aleyhine 100 bin YTL’lik tazminat davası açacaklarını kaydeden Ilıcalı şöyle devam etti: “Şimdilik 40 besicinin 100 bin YTL’ye yakın zararı var. Eğer zarar eden sayısı artar ve rakam yükselirse yeni davalar da açacağız.” Bu arada kurbanlık hayvanları büyük şehirlerde satmak isteyenler bu yıl hayal kırıklığına uğradı. Fiyatların çok cazip olmasına karşın, vatandaşlar kredi kartıyla bile alışveriş yapmak istedi. Kuş gribi tartışmalarının satışları etkilediğini düşünen üreticiler, alım gücünün azlığının da satışları etkilediğini kaydetti.

Zaman
besicilerden
tabip
odası&#8217
na
dava
Yorum (9)
Dr.Cevdettokat
Sevgili hocam bu yazıyı size yazdıran sebep nedir bilmiyorum ama işte bu durumlardan dolayı tıp alanında dünyada esamemiz okunmuyor.Elin gavurunun yaptığı robotlara milyon dolarlar ödeyerek ''şu ameliyatı robotla yaptık, bu ameliyatı robotla yaptık'' diye övünür dururuz.Şimdilerde moda, yeni açılan eğitim hastaneleri yada yeni üniversitelere girip kısa sürede doçent ya da prof kadrosu alıp bir an önce oralardan sıvışmak.
2
Cevapla
HÜDAİ GENÇ
Tebrik ederim.Eksiğivar, fazlası yok.Sayın Sağlık Bakanının dikkatle okuması gereken bir yazı. Eğitim hastanelerinde, birçoğu sınavlarla kazanılmış, Şeflikleri kaldırdı, yerine profesörleri domine eden bir sistem getirdi.Türkiyede profesörlük ve şeflik sistemini birlikte ele alan bir düzenlemeye ihtiyaç var.Devlet büyüklerinin konuya bir an evvel el atmaları dileğiyle.
0
Cevapla
CZ
Nefis bir özeleştiri, en büyük eksiğimiz, saygı duyuyor ve kutluyorum.
0
Cevapla
türker
Sayın Hocam. Akademik kariyer yolculuğunun bence en şaibeli evresi ihtisas sonrasında üniversitede kalacak kişilerin seçimi aşamasında. Bu aşamada seçimde objektif nitelikler maalesef kullanılmıyor. Öncelikle rektörün veya diğer üst düzey sözü geçen birilerinin yeşil ışık yakması herşeyi değiştiriyor. Siz ağzınızla kuş tutsanızda, eğer yetkili kişiler istiyorlarsa hiç yayını olmayan, iyi eğitim kurumlarından geçmemiş birileri tercih edilebiyor. Bu da daha akademik kariyeri başlangıç aşamasında şaibeli hale getiriyor. Bence bu aşamada TUS gibi bir sınav uygulanmalı ve seçimde TUS sonucu sıralamasına göre yapılmalı. Durum böyle olmayınca hem kişinin sisteme ve kişilere güveni kalmıyor, hemde akademik kariyer daha başlangıçta adaletsizlik üzerine kurulmuş oluyor. Bu durumda eğitim seviyesi yüksek tıp fakültelerini, kaliteli uzmanlık veren kurumları bitirmenin bir anlamı kalmıyor.
0
Cevapla
SEZAİ
ben Türker beyin yorumuna katılıyorum. Birkere üniversiteye kapağı attınmı sonunda prof oluyorsun. Türkiyede üniversitede kalıpta prof olamamış kaç kişi vardır acaba. Dert ihtisas sonrası üniversitede kalabimekte. Bunun adil temelller üzerine oturtulmaması kimlerin işine yarıyor ve böylece kimler harcanıyor acaba.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir