Medimagazin logo

BUT eczacıları ve hastaları çaresiz bıraktı

Maliye Bakanlığı'nın 2005 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı gereği bugün uygulamaya geçilen tedavi yardımlarına ilişkin 'eşdeğer ilaç ve pozitif liste' sistemi sancılı başladı
BUT eczacıları ve hastaları çaresiz bıraktı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Maliye Bakanlığı'nın 2005 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı gereği bugün uygulamaya geçilen tedavi yardımlarına ilişkin 'eşdeğer ilaç ve pozitif liste' sistemi sancılı başladı.


Maliye Bakanlığı'nın 2005 Yılı Mali Bütçe Uygulama Talimatı kapsamında tedavi yardımlarına ilişkin 9 Şubat 2005 tarih 25722 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararı gereği, ilaç ödemelerinde 'eşdeğer ilaç ve pozitif liste' uygulamasına başlandı.


Geri ödeme kurumları arasında uygulama birliğinin sağlanması ve oluşabilecek tereddütleri gidermek amacıyla bugün başlayan uygulamada yaşanan sorunlar nedeniyle Aydın'da hastalar ilaçlarını alamadı.


Sabah saatlerinden itibaren bilgisayar sistemlerinin tıkandığını belirten Aydın Eczacılar Odası Başkanı Şevket Kaya, "5 gün önce başlayan geçiş sürecinde bilgisayar sistemlerinde hiçbir çalışma yapılmadı. Bugün kesin geçiş yapıldı. Hükümetin hızlı kararlarına bürokratlar uyum sağlayamayınca sistem kilitlendi, olan hastalara ve eczacılara oldu. Sabahtan beri bilgisayarlara giremiyoruz. Yetkililerin ya bilgisayar sistemindeki tıkanıklığı gidermesini ya da uygulamayı ileri bir tarihe ertelemesini istiyoruz" diye konuştu.

Özellikle acil durumdaki hastaların zor durumda kaldığını belirten Kaya, "Altyapısı tamamlanmadan başlayan uygulamalar her zaman vatandaşı zor durumda bırakıyor" diye konuştu.


İHA
but
eczacıları
ve
hastaları
çaresiz
bıraktı
Yorum (17)
hasan ekim
Bütün bu olayların kaynağı 38. maddedir. Yıllarını üniversiteye verdiği halde profesör kadrosuna atanamayan birçok doçent olduğu gibi böyle hülle ile kolayca profesör olan muayenehane hekimleri de maalesef var. Zaten çok para kazandıkları için bazıları atanınca maaşını da fakültenin vakfına bağışlamaktadırlar. YÖK yasası değiştirilerek en az 5 yıl yardımcı doçent olarak üniversitede görev almayanlar doçentlik sınavına girememeli ve 38. madde kaldırılarak hülle olaylarının önü kesilmelidir.
0
Cevapla
hasan yildiz
Haldun hocam, olayın ikinci boyutuna değinseniz ne hoş olurdu: sivas spordaki bir futbolcu iyi oynarsa fenerbahçeye transfer olabilir ancak dünyanın en iyi bilimadamı olsa çapa cerrahpaşa hacettepe gazi üniversitesine başvursa alınır mı? şansı sıfır bile değil insaf.. kapağı üniversiteye atan ölene kadar devam
0
Cevapla
H.C
Yüreğinize,kaleminize sağlık Hocam.Saygılarımı sunuyorum Size...
0
Cevapla
H.C.
Yüreğinize,kaleminize sağlık Hocam.Saygılarımı sunuyorum Size.
0
Cevapla
ahmet yılmaz
Ünvanlar nasıl elde edilir mesele bu değil. Önemli olan insanlık adına yeni bir buluşa imza atabilmektir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir