Medimagazin logo

EÜ organ bağışı için internet sitesi kuruyor

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi’nce devam ettirilen organ bağışı kampanyası kapsamında bir internet sitesi kurularak gelişmeler ve bağışlar yayınlanacak
EÜ organ bağışı için internet sitesi kuruyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi’nce devam ettirilen organ bağışı kampanyası kapsamında bir internet sitesi kurularak gelişmeler ve bağışlar yayınlanacak.

Kampanya koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, Türkiye genelinde her 1 milyon kişi başına yılda ortalama iki kadavra donör bulunurken bu rakamın İzmir için 17 civarında olduğunu belirtti. Kavaklı, “Ülke genelinde kullanılan kadavra organlarının üçte biri, nüfusun sadece yüzde 4’ünün yaşadığı İzmir’den çıkıyor. Amacımız hem bu rakamları daha yukarılara taşımak hem de ülke çapına yaygınlaştırmak.” dedi.


Organ bağışıyla ilgili gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılması amacıyla bir internet sitesi kurmak için hareke geçtiklerini, muhtemelen gelecek hafta aktif hale gelecek sitede organ bağışı yapanların isimlerinin de yayınlanacağını kaydeden Kavaklı, kampanya hakkında şu bilgileri verdi: “Büyükşehir Belediyesi’nin yöneticileriyle temasa geçtik. EÜ Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Op. Dr. Ata Bozoklar’la birlikte yaptığımız ziyarette, yöneticilerin de organ bağışı konusunda duyarlı ve istekli olduğunu gördük. Görüşmelerimiz devam ediyor.”


Bu arada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyeye ait Eşrefpaşa Hastanesi’ndeki özel ihtisas poliklinikleri sayesinde vatandaşların doktor doktor gezmekten kurtulucağını söyledi. Hastanede özel uzmanlık ve tedavi gerektiren alanlarda sağlık hizmeti sunan yeni poliklinikler açmaya başladıklarını belirten Kocaoğlu, ağrı polikliniğinde İzmir’de ilk kez uygulanan bir yöntemle hastaların bunaltıcı ağrılardan kurtarıldığını kaydetti. Kocaoğlu, hastanenin, 26 branşın dışında yeni oluşturulan sekiz özel dal polikliniğiyle de sağlık kuruluşları arasında dikkat çekmeye başladığını aktardı.

Zaman
organ
bağışı
için
internet
sitesi
kuruyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir