Medimagazin logo

Malatya'da Sağlıkçılar Derneği hizmete açıldı

Malatya'da hizmete giren Sağlıkçılar Derneği, villa tipi hizmet binasında faaliyet gösterecek.
Malatya'da Sağlıkçılar Derneği hizmete açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Malatya'da hizmete giren Sağlıkçılar Derneği, villa tipi hizmet binasında faaliyet gösterecek.


Sağlıkçılar Derneği, Beydağı Devlet Hastanesi'nin arkasındaki bir villa tipi binada hizmete girdi. Düzenlenen açılış törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Aydın, Sağlık İl Müdürü Dr. Sezai Demirel, hastane başhekimleri ile birlikte bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda doktor katıldı.

Vali Daşöz, derneğin faaliyetlerinde başarı dileklerinde bulunurken, Dernek Başkanı Dr. Necmettin Gürbüz ise yapacakları faaliyetler hakkında bilgi verdi.


İHA
malatya'da
sağlıkçılar
derneği
hizmete
açıldı
Yorum (1)
www.aciamagercek.om
ALEM CİHAZIYLA BURAYA KADAR... Çağımızda  telefondan bilgisayara, aşıdan enerjiye keşfeden ve üreten kazanıyor. Keşfettiği ile değil, tükettiği ile övünenin özgür yaşama şansı yok.Milletler ancak bu şekilde ayakta kalabilir, yoksa ayaklar altında kalır. Çağımızda milletler, ancak bilim ve teknoloji ürettiği kadar özgür ve bağımsız olabilir. Artık sokaklarda bağırarak özgür ve bağımsız olma dönemi bitti.Bağımlılığın dipsiz kuyusundan ancak bilim ve teknoloji ipiyle çıkabiliriz. Gerçek dünyada keşfettiğiniz kadar özgür, ürettiğiniz kadar bağımsızsınız. Bilim ve teknoloji üretemezseniz, yaşama hakkınızda yoktur, şansınızda. Filistin'den Afganistan'a İslam aleminin sefaleti ve zavallı durumunun asıl nedeni bu. Doğal kaynaklara sahip 57 İslam ülkesi bilim ve teknolojide bir İtalya etmiyor. Modern sömürgecilik adı verilen bu sistemin amacı, cep telefonundan uçağa, ilaçtan aşıya ülkeleri acıtmadan sömürmektir.  Başkasının keşfettiği ve sürekli yenilediği pahalı teknolojiyi ithal ederek bir yere gidemeyiz. Alem cihazıyla elde edilen başarıyı kendi hanemize yazamayız. Bu akıl oyunu, sürekli ithalatla teknoloji üretimini önlerken, harem ağasına çevirdiği yüzbinlerce kişilik bilim ordumuzu palavra araştırmalarla, ithal teknolojiyle oyalıyor, uyutuyor ve kıt kaynakları çarçur ediyor. Açık pazar oluyoruz. Sonuç : bilim ve teknolojide mandacılık. Kısırlığın, sömürünün, kötü gidişin nedeni bu. Herkes güya yenilikleri takip ediyor da hangi sorunumuz çözülüyor ve kaç para kazanıyoruz bilen var mı? Halbuki, kıt kaynakları, 'Bilim ve Teknoloji Merkezleri'nde hayati ihtiyaçları üretmek için harcamak gerekiyor. Emme basma tulumba gibi kaynaklarımızı dışarıya pompalayan tüm sistemin baştan sona değişmesi gerekiyor. Türkiye, modern sömürge pazarı olmak yerine, ithal ettiği teknolojiyi Türkiye'de üretmek için bilim ve teknoloji savaşı vermeli. Yoksa kısa sürede teknolojik cihaz mezarlığı haline geleceğiz. Hayati harcamaları bile ödeyemediğimizde, ayranınız var mı içmeye diye sorarlarsa şaşırmayın.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir