Medimagazin logo

İzzet Baysal Bolu Devlet Hastanesi kapatılıyor

İzzet Baysal Bolu Devlet Hastanesi kapatılarak, yerine İhtisas Hastanesi açılıyor. Sağlık Bakanlığı ile görüşen AK Parti Bolu Milletvekili Metin Ylımaz, yaptıkları çalışmalarla bu düşüncelerini uygulama aşamasına getirdiklerini söyledi
İzzet Baysal Bolu Devlet Hastanesi kapatılıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İzzet Baysal Bolu Devlet Hastanesi kapatılarak, yerine İhtisas Hastanesi açılıyor. Sağlık Bakanlığı ile görüşen AK Parti Bolu Milletvekili Metin Ylımaz, yaptıkları çalışmalarla bu düşüncelerini uygulama aşamasına getirdiklerini söyledi.


Konuyla ilgili bilgiler veren AK Parti Bolu Milletvekili Metin Yılmaz, "İki Devlet Hastanesi'ni verimli kullanamıyoruz. Köroğlu Devlet Hastanesi'nin ihtiyaçlarını giderip geliştireceğiz ve Bolu Devlet Hastanesi'ni kapatıp buraya kaydıracağız. Bolu Devlet Hastanesi'nin yerine ise İhtisas Hastanesi açacağız" dedi.


Bolu'da hizmet veren iki Devlet Hastanesi'nin kaynaklarını verimli kullanamadığını ve Köroğlu Devlet Hastanesi'nin açılmasıyla Bolu Devlet Hastanesi'nin zamanla atıl duruma geçeceğini söyleyen Metin Yılmaz, "Türkiye'deki hastaneleri incelediğimizde, Bolu Devlet Hastanesi'nin alternatifi olarak Onkoloji Hastanesi ve İhtisas Hastanesi'ni uygun gördük. Türkiye'de, Onkoloji Hastanesi'nin çok olması ve ihtisas hastanelerinin yüzde 100 doluluk yaşaması nedeniyle ilimize İhtisas Hastanesi'nin açılmasına karar verdik. Bolu Devlet Hastanesi'nin yerine açılacak İhtisas Hastanesi, Bakırköy ve Manisa'daki hastanelere alternatif olacaktır" şeklinde konuştu.


Bolu Devlet Hastanesi'ni Köroğlu Devlet Hastanesi ile birleştirmeden önce Köroğlu Devlet Hastanesi'nin her türlü ihtiyacının giderileceğini ve geliştirileceğini bildiren Milletvekili Yılmaz, "Köroğlu Devlet Hastanesi'ndeki poliklinik sayısını 45'e çıkartacağız. Bolu Devlet Hastanesi'ndeki sağlık personelini Köroğlu Devlet Hastanesi'ne kaydıracağız. İdari personel ise açılacak İhtisas Hastanesi'nde görevlerine devam edecek. Ayrıca İhtisas Hastanesi'nin isminde de 'İzzet Baysal' adı yer alacak. Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonrası bu düşüncemiz uygulamaya geçti" dedi.

İHA
i̇zzet
baysal
bolu
devlet
hastanesi
kapatılıyor
Yorum (11)
kirpi
hocam tamgüncü'lere öygü içeren makaleniz her üniversiteyi kapsamaz. benim bulunduğum üniversite tamgüncü hocalar "arazi" durumunda.. özel muayene farkı olduğu zamanlar hastaları onları her daim bulurdu. performans çıkınca bazı dallarda (özellikle cerrahi) aylık gelirlerinde düşme oldu onu protesto için geriye çekildi. dahili dallarda çoğu iç asisatan uzman üzerinden yapılıyor. polkiniklerde asistanın gördüğü hastanın performansının hastayı görmeyen hocaya yazılması tangüncü'lük mü sayın hocam. ismimi sorma: ismini yazan hazakaret mesajları alıyor meslekdaşlardan. zarfı boşver, mazrufa bakın lütfen. tamgün sisteminden bir kesit sundum sadece.
0
Cevapla
hasan ekim
Tüm bunların nedeni eski YÖK'te aramak gerekir. En küçük bir işadamı bile değil bakanın genel müdürü bile karşılayarak işinin daha iyi olması için çabalarken, eski YÖk'ün rektörleri başbakanı bile karşılamadı, üstelik oda kim diyerek kaba kuvvet gösterisinde bulundular. YÖK te onlara arka çıktı, ceza vermeyi boş ver resmen destekledi, hatta ödül verdi. Neticede üniversitelerimiz gelişmedi. Hatta geriye gitti. Bu kabadayılıklarını da bilmem neyin bekçileri olduklarını söyleyerek savunmaya kalktılar. Üniversitelerden de hiçbir hoca sayın rektörüm, dekanım hatalı iş yapıyorsun, bak bizim gelişmeye ihtiyacımız var, yatırıma ihtiyacımız var, lütfen başbakanı, bakanı karşılayın sorunlarımızı aktarın demedi. Zaten ağızını açan az sayıdakileri de akademik hayattan attılar. Bugünde o eski yasal korumaların desteğinde olduklarından kimse bu tembel kişilere birşey yapamıyor. Başka bir ülkede olsa bulunduğu kurumu iflasa sürüklemeden dolayı ağır bir şekilde cezalandırılırlardı. İnsanın siyasi görüşü ne olursa olsun, bulunduğu kurumu kendi görüşüne göre yönetemez. Sorunların çözümü için çabalar. Koç, Sabancı,vs işadamlarımız her iktidar döneminde işlerini yürütüyor, bunların da belli bir siyasi görüşü vardır, ama işlerini yürütürken hükümete kafa tutmuyorlar. bizim idarecilerimize onlar örnek olamaz mıydı? İllaki hükümet ile atışmak mı gerekir?
0
Cevapla
Bülent Duran
Hocam, haklısınız ama insan yoruluyor, emeklerinin karşılığını alamıyor, bu da motivasyon kaybına neden oluyor, zaten saygı sevgi de kalmadı, asistanların, uzmanların yorumları da bunun kanıtı, bakalım daha ne kadar dayanabileceğiz, sevgi ve saygılarımla.
0
Cevapla
Tevfik Güvenal
Sayın hocam, sistemin hiç suçu yok mu?
0
Cevapla
x
Sayın Hocam, Yayın yaptım, muayenehanen var diye bilimsel performans vermediler. Muayenehanem varken poliklinikte hasta bakar, ameliyat yapardım. Şimdi nasıl yapayım bu işleri. Endikasyon koydum diyelim; kim yapacak. Bana boşa verilen maaşı eskilere sayıp vicdanımı kısmen rahatlatabiliyorum. Yöneticiler içinde tonla hukukçu olmasına rağmen adam gibi kanun çıkartamıyorlar. Olan bizlere oluyor. Ne yapacağını herkes şaşırdı. Sizin gibiler gerçeği söylüyor ama bunlar kısmen doğru değil. Sistemin düzeltilmesine uğraşmalıyız, kızgınlıkla çamur atmaya değil. Saygılarımla
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir