Medimagazin logo

Varillerin yanına tıbbi atıklar da gömülmüş

Tuzla’nın Orhanlı beldesinde boş araziye atılı bulunan ve kanserojen madde içerdiği açıklanan varillerden sonra, aynı bölgelye 1 kilometre mesafede başka variller ile tıbbi atıklara rastlandı
Varillerin yanına tıbbi atıklar da gömülmüş
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Tuzla’nın Orhanlı beldesinde boş araziye atılı bulunan ve kanserojen madde içerdiği açıklanan varillerden sonra, aynı bölgelye 1 kilometre mesafede başka variller ile tıbbi atıklara rastlandı.

Vatandaşların ihbarı üzerine Konaşlı mevkiinde dere yatağına yakın bölgede bugün 4 varilin bulunmasının ardından, aynı arazideki yüksek bir noktada yeni variller ve çuvalların içinde tıbbi atıklar da bulundu. Bölgede faaliyet gösteren sebze-meyve üretiminin yapıldığı seralara yaklaşık 200 metre mesafede bulunan varillerden akan sızıntıların da dereye karıştığı gözlendi. Dere yatağına yakın yerde bulunan 4 varille ilgili İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri incelemede bulundu. Tuzla Kaymakamı Fahri Keser, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile İSKİ yetkililerinin bölgede incelemede bulunduklarını ifade ederek, “Bu kapsamda o bölgede bulunan seraları olumsuz etkileyecek bir durumun tespit edilmesi halinde seralardaki üretim durdurulacak ve mevcut üretime el konulacak.” dedi.

Orhanlı Belediye Başkanı Cemil Ekşi ise dere yatağına varillerin atılmasını canilik olarak nitelendirdi. Ortaya yeni çıkarılan varillerin içinde ne tür bir maddenin bulunduğunun belli olmadığını kaydeden Ekşi, uzmanların varillerde gerekli incelemeyi yapacağını, yeni varillerin bulunma ihtimaline karşı ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Emin Birpınar ise Orhanlı beldesinde bulunan atık varillerin önümüzdeki salı günü bölgeden alınarak, İzmit Atık ve Artıkları Arıtma, Yakma ve Değerlendirme AŞ’ye (İZAYDAŞ) gönderileceğini söyledi. Konuyla ilgili Tuzla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Birpınar, ellerine geçen yeni bilgi ve belgeleri de savcılığa ilettiklerini bildirdi.

İstanbul Valisi Muammer Güler de İstanbul’da tehlikeli atık varillerinin bulunduğu bölgede hayvanların otlatılmasını yasakladıklarını, giriş-çıkışı kontrol altına aldıklarını belirterek, ayrıca bir sağlık taraması da yapacaklarını bildirdi.


Jandarma ekipleri varillerin bulunduğu alanda bir güvenlik çemberi oluşturarak 24 saat nöbet tutuyor. Çevre ve Orman Bakanlığı da atık varillerle ilgili Tuzla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Bu arada Tuzla’da atık varillerin çıkarılmasının ardından Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan bir ekip, Samsun’daki zehirli atık deposunda incelemelerde bulundu.


Zaman
varillerin
yanına
tıbbi
atıklar
da
gömülmüş
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir