Medimagazin logo

Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi yenileniyor

Türkiye Cumhuriyeti’nden daha yaşlı olan 87 yıllık Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, son bir yıldır baştan sona yenileniyor. İç ve dış dizaynı değiştirilen hastanede, koğuş sisteminden oda sistemine geçildi
Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi yenileniyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye Cumhuriyeti’nden daha yaşlı olan 87 yıllık Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, son bir yıldır baştan sona yenileniyor. İç ve dış dizaynı değiştirilen hastanede, koğuş sisteminden oda sistemine geçildi.


Kalorifer ve elektrik gibi altyapı sıkıntıları ortadan kaldırıldı. Yakında bütün odalar kamera sistemiyle hemşireler tarafından yakından takip edilecek. Hastanenin duvarları da gökkuşağı renklerine bürünüyor. 35 bin metrekare alanda kurulu akıl hastanesinin çevre duvarları, Manisa’nın simgesi olan lale, Tarzan, mesir ve üzüm resimleriyle donatıldı. Pembe, mor, turuncu, yeşil ve sarı renklere boyanan binalar ise gökkuşağını andırıyor. Başhekim Ahmet Ayer, hastaneyi, örnek bir kurum haline getireceklerini söyledi.


Ayer, “500 yataklı hastanemiz tam kapasiteyle çalışıyor. Yüzde 100 doluluk oranına ulaştık. Bunun için acilen ek binalara ihtiyaç duyuyoruz.” dedi.

Hastane, bütün bu değişiklikleri 1.5 yıl önce göreve başlayan Başhekim Dr. Ahmet Ayer sayesinde yapıyor. Binaları dökülen, altyapısız, en önemlisi kamuoyu tarafından hastaların işkence gördüğü yer olarak bilinmekten çıkarmak vaadiyle başhekimlik koltuğunu oturan Ayer, ilk olarak ekip arkadaşlarıyla bir toplantı yaptı. Hastanenin eksiklerinin masaya yatırıldığı toplantının ardından hemen icraata geçildi. Ankara’dan getirilen ekibe keşif yaptırıldı, hastanenin bakım ve rehabilitasyon desteğine ihtiyaç olduğu saptandı. Bunun için 5.5 trilyon liralık ödenek çıkarıldı. Bununla hastane modern görünüme kavuşacaktı. Bir taraftan normal hastane faaliyeti devam ederken bir taraftan da yenileme çalışmalarına başlandı.


Kamuoyunda olumsuz bir imajı olan hastane koğuş sisteminden oda sistemine , bütün odalara kamera sistemi yerleştirilerek hastaların 24 saat izlenebileceği bir duruma geçmek için ilk adımı attı. Ödeneğin 1.5 trilyon lirasını alan hastane, koğuş sisteminde olan C1 ve C2 servislerini baştan sona yeniledi. 22 Haziran’da kullanıma geçilecek olan bu servisler, 20 kişilik odalardan üçer kişiliğe dönüştürüldü. Geniş bir mekana kavuşan hastaların odalarında elektrik prizleri yok. Aydınlatmalar merkezi sisteme dönüştürüldü.

Zaman
manisa
ruh
ve
sinir
hastalıkları
hastanesi
yenileniyor
Yorum (1)
Şerafettin YEŞİLBAŞ
Adım Şerafettin, Ben bu Hastanede D1 Koğuşunda bir aya yakın zaman sekiz kişilik odada yattım. Odalara diyecek yok ama, Hastaların Akıl Hastalık durumları ve hijyen durumlarına bakılmıyor, ODALAR ona göre ayrılmıyor. Kendini bilmez konumdaki hastalarla hasta olmayanlar AYNI odayı paylaşıyor, kaldı ki güvenlik durumları da tehlikede. tuvaletler tam bir rezalet. Keza, ilaç kullanımında ve çay verilirken kullanılan PLASTİK KAPLAR da AYNI LEĞENDE Deterjan kullanılmaksızın AYNI suya daldırılıp çıkarılarak TEMİZLENİYOR. Herkes ANTİ HİJYENİK ortamda HASTALIKLA iç içe yaşamaya mecbur ediliyor. Keza, zoraki BAHÇEYE dışarı çıkarılarak sözde TEMİZLİK bahanesiyle İNSANLAR saatlerce dışarıda bekletiliyor. Zira, Temizlik görevlilerinin KEYFİ tutum ve davranışlarına İNSANLARI dövmelerine ne güvenlik ne de hemşirelerin karıştığı yok. Koğuş AĞALIĞI ve diğer insanların BASKI altına alınmalarına karışan da yok. Kaldı ki, İLAÇ tedavisinin dışında hiçibir TEDAVİ durumu yok, TAM BİR HAPİSHANE hayatı ve işkence. Hasta hakları HİÇE SAYILIP sözde TEDAVİ için zorla İLAÇ verildiği gibi kurala karşı çıkanlar Azarlanmakta, DÖVÜLMEKTE - ELİ, AYAĞI bağlanmaktadır. Hatta öyle ki, hemşiresinden güvenliğine kadar tiki ve takıntısı olan (M.G)' isim soyadlı HASTAYA telkin ve diğer tedavi yöntemi uygulanacağına sürekli takılınmakta tokatlanmakta, bu hastanın diğer hasta tarafından sürekli olarak dövülmesine seyirci kalınarak HASTANIN daha da kötüleşmesine YOLAÇILMAKTADIR. Hastane yönetimimin HASTALARA yönelik tutum ve davranışları İNSANLARI daha da DELİ ETMEYE yönelik KÖTÜ duruma düşüren TAM BİR REZALETİ içermektedir. Böyle hastane ve TEDAVİ olmaz olsun, şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Sağlık Bakanlığını göreve davet ediyorum, bu rezaleti durdursunlar.
17
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir