Medimagazin logo

Aile hekimliği ile bakılan hasta sayısı arttı

Düzce'de, 2006 yılında yeni sağlık projelerinin uygulamaya konulacağı bildirildi. <br />İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Mutlu, düzenlediği basın toplantısında, 2006 yılında il genelinde yeni projelerin uygulamaya konulacağını belirterek, sağlık alanında önemli hizmetlerin gerçekleştirileceğini söyledi
Aile hekimliği ile bakılan hasta sayısı arttı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Düzce'de, 2006 yılında yeni sağlık projelerinin uygulamaya konulacağı bildirildi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Mutlu, düzenlediği basın toplantısında, 2006 yılında il genelinde yeni projelerin uygulamaya konulacağını belirterek, sağlık alanında önemli hizmetlerin gerçekleştirileceğini söyledi.

Projeler arasında "Anne sütünü geliştirme", "Bilinçli anne" ve 0-11 yaşındaki çocuklar için "Ücretsiz demir ve D vitamini aşıları" gibi uygulamaların yer aldığını belirten Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Mutlu, "Bu yıl bebek dostu il olmayı hedefliyoruz. Bunun için Düzce Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin de bebek dostu hastane kapsamına girmesi gerekiyor. Gerekli çalışmalarımız sürüyor. Bu gerçekleştiğinde, Düzce Sağlık Bakanlığı tarafından bebek dostu il listesine alınacak" dedi.


Mutlu, aile hekimliği uygulaması kapsamında 2005'in Ekim, Kasım ve Aralık ayları döneminde 199 bin hastaya bakıldığını belirterek, 2004 yılının aynı döneminde ise il genelinde toplam 140 bin hastaya bakıldığını ifade etti.


Aile hekimliği uygulamasının başlamasıyla hastanelerin poliklinik servislerine müracaatların önemli oranda arttığına dikkati çeken Engin Mutlu, "Hasta sayısında geçen yıla göre 59 bin artış var. Bu durum, aile hekimliği projesinin önemsenerek ve benimsenerek devam ettiğini göstermektedir" diye konuştu.


Sağlık Müdürü Dr. Mutlu, yarından itibaren Atatürk ile Dr. Tandoğan Tokgöz devlet hastanelerinin tek çatı altında birleştirileceğini ve yatak kapasitesinin 550 olarak tespit edildiğini bildirdi.


İHA
aile
hekimliği
ile
bakılan
hasta
sayısı
arttı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir