Medimagazin logo

'Hospital' hastane oldu

Bursa'nın merkezinde 'hospital'ler hastane, 'cafe'ler kafe oldu. Nilüfer Belediyesi yabancı isim taşıyan işyerlerine ruhsat vermiyor. Yılbaşında, önlemler sertleşecek
'Hospital' hastane oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bursa'nın merkezinde 'hospital'ler hastane, 'cafe'ler kafe oldu. Nilüfer Belediyesi yabancı isim taşıyan işyerlerine ruhsat vermiyor. Yılbaşında, önlemler sertleşecek


BURSA - Bursa merkez Nilüfer Belediye Meclisi, işyerine, Türkçe tabela zorunluluğu getirdi, eski 'hospital'ler hastane, 'cafe'ler kafe oldu. Yabancı dildeki işyerlerine ruhsat vermeyen belediye, yılbaşından sonra da yabancı dilde yazılı tabelaları sökecek.
Nilüfer Belediyesi 'Dilimizi kaybedersek kimliğimizi kaybederiz' sloganıyla iki yıl önce aldığı kararla, ilçe sınırları içindeki tüm işyerlerine, tabelalarında Türkçe kelimeler kullanılması zorunluluğu getirdi.


1000 işyeriyle görüşüldü
İlçede bulunan yaklaşık bin işletme sahibiyle bire bir görüştüklerini söyleyen CHP'li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 500'e yakın işyerinin tabelasının değiştiğini söyledi.


Ticari sicile uygun olmalı
Belediye Başkanı Bozbey, Türkçe zorunluluğuyla ilgili bilgi verirken yılbaşından sonra önlemlerin sertleşeceğini de belirtti: "Uygulamaya esnaf da destek veriyor. 2005 yılı içinde 17 işyerine uyarıda bulunduk. Bunlardan dokuzu tabelalarını değiştirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olan İzmir yolu üzerindeki işletmelerde sorun yaşıyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi de destek veriyor. Amacımız Türkçedeki erozyonun önüne geçmek. Ulusal kimliğimizi korumak ve kollamak için dilimize sahip çıkmak zorundayız. Zaten ticari sicilde, yasal olarak Türkçe dışında isim almak mümkün değil. Tüketici özellikle dikkatli davranmalı, Türkçe tabelası olmayan yerleri bildirmeli. Bugüne kadar ılımlı bir politika izledik, ilçe halkından da destek gördük. Karar meclisten çıktıktan sonra yabancı dilde tabelası bulunan hiçbir işyerine ruhsat vermedik. Karardan önce açılan ve yabancı dilde tabelası bulunan işyerlerini de uyarmaya devam ediyoruz. Ancak yılbaşından sonra etkin ve sert önlemlere başvuracağız. Gerekirse tabelaları biz sökeceğiz."

Radikal
'hospital'
hastane
oldu
Yorum (1)
ihsan bürke
Saygıdeğer hocamızın tesbitlerini saygılarımla destekliyor ve herkesinde bu konuda katkılarının olmasını diliyorum .
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir