Medimagazin logo

"Doktor Olmanın Dayanılmaz Ağrıları"

Elazığ'da tıp fakültesi öğrencileri tarafından sahnelenen "Doktor Olmanın Dayanılmaz Ağrıları" isimli tiyatro oyunu beğeniyle izlendi
"Doktor Olmanın Dayanılmaz Ağrıları"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Elazığ'da tıp fakültesi öğrencileri tarafından sahnelenen "Doktor Olmanın Dayanılmaz Ağrıları" isimli tiyatro oyunu beğeniyle izlendi.


Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencilerinin yazdığı ve Patoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reşat Özercan'ın yönettiği 2 perdelik oyun Atatürk Kültür merkezinde sahnelendi. 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Nusret Taşdeler, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Rektör Hamdi Muz ve üniversite hocaları ile öğrencilerinin doldurduğu salonda oyunlarını sergileyen öğrenciler, profesyonel tiyatrocuları aratmadı.

Tıp fakültesinde yaşanan olayları ve mesleğe yeni atılan doktorların trajik komik olaylarının anlatıldığı oyun büyük ilgi gördü. Oyundan sonra çiçeklerle ödüllendirilen oyuncular ve oyunun yönetmeni, ağır tıp dersleri arasında sanata yer vermelerinin ve yaptıkları tiyatronun beğenilmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.


İHA
"doktor
olmanın
dayanılmaz
ağrıları"
Yorum (16)
selime çelik
Dilinize sağlık...teşekkürler
0
Cevapla
ibrahim eren
Sayın Hocam Sağlık hizmetlerinde çok önemli bir soruna değinmişsiniz. Bu konuda elimizden gelen çabayı bireysel olarak göstermeye çalışsak ta yeterli olmamaktadır. Bu konuda meslek örgütlerinin (TAP, TPD vb)ve sağlık bakanlığının ciddi mesai ve enrji harcaması gerekmektedir. Saygılarımla
0
Cevapla
Bilge Burçak Annagür
Sayın hocam bu bilgilendirici ve aynı zamanda sınır ihlallerini vurgulayan yazınız için bir psikiyatrist olarak teşekkür ederim. Meslek hayatımızda bu tür yanlışlıkları görüyor ve çoğu zaman yasal bir şey yapamadığımızın farkına varıyoruz. Bence bu konuda örgütlenmek önemli.
0
Cevapla
nihat kaya
Haluk hocam, çok teşekkürler, harika ve aydınlatıcı, öğretici bir makale olmuş. Eline sağlık. malesef Sağlık bakanlığı; 3-5 ay kurs alan ve yaşam koçluğu, NLP, EFT; Hipnoz yapan, ya da bitkilerle "şifa" dağıtan bir sürü şarlatanla ilgilenmiyor. Bunların sağlıklarını bozduğu vatandaşlar her halde sağlık bakanlığının ilgi alanına girmiyor.
0
Cevapla
Vahide Ersu
Haluk bey Bilgi yetersizligi ve yaniltici\ yanlis bilgilerle nasil dogru destegi alacagini sasirmis onemli bir populasyonu aydinlatma, onlara yardimci olma kaygisiyla yazmis oldugunuz yazinizi, sizin kendi kaygilarinizi gidermek yaninin daha agir bastigi izlenimiyle okudum. Gercegi aydinlatici bilginin isiginda anlatabilmemiz icin oncelikle meslek erbabi olarak kendimizle yuzlesebilmis olmamiz gerektigine inaniyorum. Piyasada egitimli ve deneyimli bir cok psikiyatrist ve psikologun bilgi ve deneyim guclerini birlestirerek basariyla calisabildiklerini biliyorum. Her iki gruptan da yetersiz/mesleklerini kotuye kullanan kisilerin oldugu da ayri bir gercek. Kanunlari anlatmak bu en onemli gercegi anlatabilmemiz icin her zaman yeterli olmayabiliyor diye dusunuyorum. Saygilarimla
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir