Medimagazin logo

Başhekimden sevk açıklaması

Kütahya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Şanlı, hastanelerinde devam eden sağlık hizmetleri ve şehir dışına yapılan hasta sevkleriyle ilgili açıklamalarda bulundu>
Başhekimden sevk açıklaması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kütahya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Şanlı, hastanelerinde devam eden sağlık hizmetleri ve şehir dışına yapılan hasta sevkleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.


Mevcut şartlarda en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyleyen Şanlı, "Hastanemizdeki çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Bizler burada imkanların elverdiği ölçüde sağlık personellerimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bazı konularda hastanemizde aksaklıklar yaşansa da mevcut durumumuzla en iyi hizmeti verdiğimiz kanaatindeyim" dedi.

Hasta sevkleri hususunda sıkıntı olmadığını dile getiren Şanlı, "Hastaların şehir dışındaki hastanelere sevkleri konusunda şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Öncelikle hastaların sevkinin
birkaç sebebi vardır. Bunlardan birincisi hastanın kendisinin ya da yakınlarının hastanın daha iyi şartlarda tedavi olması isteği, bir diğeri ise hastaların rahatsızlıklarının doktorlarımız tarafından tam olarak tespit edilememesi ve hastanemiz bünyesinde tedavi edilemeyecek olmasıdır. Bazı rahatsızlıklarda hastalarımız mutlaka bir üst hastaneye sevk edilmek zorunda kalınıyor. Bizim hastanemizde bazı üniteler mevcut olmamakta ve doktor arkadaşlarımız da bu rahatsızlıklara karşı tedavi işlemine gidememektedir. Hasta sevklerinin yüzde 90'ı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yapılmaktadır. Bizim hastanemizin bir üstü burasıdır. Şayet bir tıp fakültesi Kütahya'da olmuş olsa bu sevklere ihtiyacımız olmayacaktır" diye konuştu.

Ambulans yetersizliği konusundaki iddialara da açıklık getiren Şanlı, "Hastaların sevklerinde ambulanslarla ilgili bazı sıkıntılar olmuş. Şu anda hizmet veren iki tip ambulans vardır. Bunlardan biri hasta nakil ambulansı, bir diğeri de acil vakalarına giden acil yardım ambulanslarıdır. Bizde bulunan ambulanslar hasta nakil ambulanslarıdır. Fakat bu konuda bir proje başlatıldı. Ambulansların tek bir merkezde toplanması ve buradan olaylara gidilmesi planlanmaktadır. Bu sistem gayet bizim yararımıza olacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
başhekimden
sevk
açıklaması
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir