Medimagazin logo

Senirkent’teki rotasyon, doktorların raporuna takılıyor

Haftada bir gün Senirkent Devlet Hastanesi'nde çalışması gereken Isparta Devlet Hastanesi doktorlarının bazıları, rapor alarak ilçeye gelmiyor
Senirkent’teki rotasyon, doktorların raporuna takılıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Haftada bir gün Senirkent Devlet Hastanesi'nde çalışması gereken Isparta Devlet Hastanesi doktorlarının bazıları, rapor alarak ilçeye gelmiyor.


Dahiliye doktoru olmadığı için başlatılan rotasyon uygulaması, alınan raporlar yüzünden sağlıklı işlemiyor. Isparta'nın Senirkent Devlet Hastanesi'nin en büyük sorunlarından biri de dahiliye doktorunun olmaması.


Senirkent Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cumhur Şenaras, söz konusu durumu bir çok kez Isparta Sağlık İl Müdürlüğü'ne ilettiklerini ve sorunun rotasyon yolu ile çözümü konusunda olur aldıklarını anlatıyor. Rotasyon uygulaması başladı ancak tam olarak işlemiyor. Zira haftanın sadece bir günü Senirkent'e görev yapması gereken doktorların bazıları rapor alarak ilçeye gelmiyor.


Başhekim Cumhur Şenaras, rapor alarak hastaneye gelmeyen doktorların kendilerini zor durumda bıraktığını anlatıyor. Bir çok hastanın doktorun gelmesi gereken salı günü hastaneye akın ettiğini ancak hekimin gelmemesiyle hastaların işlemlerinin de yapılamadığını belirtiyor.

Dr.Şenaras, "Bakanlığımızın aldığı bir karar gereği, sürekli ilaç kullanımı için raporlu olan hastaların raporlarının yenilenebilmesi için üç uzman doktorun kararı gerekiyor. Dahiliyeye muayene olması gereken hastaların yanı sıra, raporlarını yeniletmek için bekleyen hastalar da var. Bu nedenlerle gelmesi gereken doktorları gününde ve zamanında burada olması gerekli. Aksi halde vatandaşlarımız işlemlerini yapamıyor ve zor durumda kalıyor." şeklinde konuşuyor.

Zaman
senirkent&#8217
teki
rotasyon
doktorların
raporuna
takılıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir