Medimagazin logo

Yücel Aşkın 'a makam aracı vermiyorlar

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, dün Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut'u ziyaret etti. Aşkın görüşmenin ardından üniversiteden ayrılmak için taksi istedi
Yücel Aşkın 'a makam aracı vermiyorlar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, dün Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut'u ziyaret etti. Aşkın görüşmenin ardından üniversiteden ayrılmak için taksi istedi. Akbulut, "Bizimkiler bıraksın" deyince Aşkın, "Ben Van'da her yere taksiyle gidiyorum" karşılığını verdi. Akbulut'un bunun nedenini sorması üzerine Aşkın, "Makam aracım satıldı, yenisini aldırmadılar" dedi.


Akbulut, ODTÜ öğretim üyesi ve Türkiye Bilişim Derneği (TBD) eski başkanı Prof. Dr. Necdet Bulut'un isminin, ODTÜ Fizik Bölümü'ndeki bir amfiye verilmesi için düzenlenen törende konuyu gündeme getirdi ve "Rektörün altındaki arabayı aldılar, yeni araba almasına engel oldular, kendi arabasıyla gidip geliyor. Ölüm tehditleri alıyor, her adımda milyar liralık zimmet çıkarıyorlar, bıktırıp istifa ettirmeye çalışıyorlar" diye konuştu.


Aşkın'ın üniversite vakfıyla sorun yaşadığı, eski makam aracının da vakfa ait olduğu öğrenildi.' Aşkın, dün Radikal'e yaptığı açıklamada, "Radikal İslamın kalesi olmuş bir üniversitede görev yapıyoruz. Biz geldikten sonra bazı değişimler yaşandı. Bundan rahatsız olanlar var. Makam aracı olmayan tek üniversiteyiz" dedi.

Radikal
yücel
aşkın
'a
makam
aracı
vermiyorlar
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir