Medimagazin logo

Başhekim hakkında suç duyurusu

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde Esra ve Adem Özdemir çifti, yeni doğan çocuklarının ölümünden sorumlu tuttukları Burhaniye Devlet Hastanesi Baştabibi Hidayet Aktaş hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu
Başhekim hakkında suç duyurusu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde Esra ve Adem Özdemir çifti, yeni doğan çocuklarının ölümünden sorumlu tuttukları Burhaniye Devlet Hastanesi Baştabibi Hidayet Aktaş hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.


Gözü yaşlı Esra ve Adem Özdemir çifti, bebeğin doktor Aktaş'ın ihmali yüzünden öldüğünü iddia etti.
Çocukları Batuhan'ın Burhaniye Devlet Hastanesi Baştabibi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Hidayet Aktaş'ın ihmali sonucu öldüğünü iddia eden 23 yaşındaki ev hanımı anne Esra Özdemir ile 29 yaşındaki pazarcı baba Adem Özdemir, doktor Aktaş hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.


Burhaniye Devlet Hastanesi'nde sezaryenle doğum yaptığını belirten anne Esra Özdemir, şöyle konuştu:
"Doğum yaptığım günün akşamı çocuk ateşlendi. Görevli hemşireler icapçı olan Hidayet Aktaş'ı çağırmışlar. Hastaneye gelen Aktaş, çocuğu muayene etmeden, 'Çocuğun şekeri düşükse hiç el sürmem, sizi gönderirim' dedi. Hemşireler çocuğun şekerinin 45 olduğunu söyleyince de serum takarak götürün bunları diye bizi adeta kapı dışarı etti. Çocuğa takılan serum, takipli verilmesi gereken bir serummuş. Uzun sürede verilmesi gereken serum, hızlı bir şekilde verilerek çocukta ölüme sebep olacak patoloji oluşturmuştur. Doktor Aktaş, sezaryenle doğan çocuğu aynı gün akşam Epikriz raporu düzenlemeden, niçin ve hangi hastaneye gönderileceğini belirtmeden, bir sevk kağıdı yazmadan ve en önemlisi hastaneden ambulans dahi vermeden bizleri adeta hastaneden kovmuştur. Çocuğu İzmir'e götürdük. İzmir'de normale dönünce, Burhaniye'ye döndük. Doğumun 9. günü çocuğun ateşi tekrar yükselince, yine Burhaniye Devlet Hastanesi'ne gittik. O gün icapçı doktor yine Aktaş'ın hastanede olduğunu anladık. 'Bu çocuğa bakmam götürün, normal bir vatandaşın çocuğu olsa hastaneye yatış yapardım ancak sizin çocuğunuza yatış yapmam' diyerek bizi hastaneye kabul etmedi. Önce Edremit'e, oradan da Balıkesir Devlet Hastanesi'ne götürdük. Balıkesir'deki doktor da, 'Dr. Hidayet Aktaş hep böyle yapıyor. Burhaniye Devlet Hastanesi tam teşekküllü kuvözlü çocuk servisi var ancak hiç yatırmıyor. Sizleri mağdur edip buralarda süründürüyor' dedi. Durumu ağırlaşan çocuğumuzu İzmir'e götürdük. Ancak kurtaramadık. Biricik evladımız, en değerli varlığımız Batuhan'ı Dr. Hidayet Aktaş'ın adeta kovarak hastaneye yatırmaması sonucu uzak ilçe ve illere gitmek zorunda kaldık. Bu nedenlerle çocuğumuzun hastalığı arttı. Sonuçta çocuğumuzu kaybettik. Cezalandırılmasını istiyoruz. Bunun için de savcılığa suç duyurusunda bulunduk ve Sağlık Grup Başkanlığı'na da şikayet dilekçesi verdik."


İddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Burhaniye Devlet Hastanesi Baştabibi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hidayet Aktaş, iddiaların kendisini başhekimlik görevinden aldırmak isteyenler tarafından üretildiğini savundu. Aktaş, "Ben görevimi yaptım. Gecenin o saatinde acile gelmişim, kaydını yapmışım. Çocuğun İzmir'e sevkini ben yapmışım. Çocuğun İzmir Çocuk Hastanesi'ne sevkini yaptım. İhtisas Hastanesi orası olduğu için İzmir'e gönderdim. Çünkü Yeni Doğan servisimiz yok. Çocuğun şekeri 45'ti. Enfeksiyon olacağını düşünmüştüm. Buradaki imkanlar ölçüsünde iş yapmaya çalışıyorum. İzmir'de yattığı dönemde enfeksiyon kapmış olabilir. Bunu niye hiç düşünmüyorlar? Bu kadar da olmaz. Bu iddia karşısında dilim tutuldu. Hiçbir şey söylemek istemiyorum. Allah'larından korksunlar. Benim vicdanım rahat. Ben görevimi yaptım" dedi

İHA
başhekim
hakkında
suç
duyurusu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir