Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı'nda sözleşmeli yönetici devri başlıyor

Sağlık Bakanlığı'nda sözleşmeli doktor ve hemşire dönemi başlıyor.
Sağlık Bakanlığı'nda sözleşmeli yönetici devri başlıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı'nda sözleşmeli doktor ve hemşire dönemi başlıyor.

Tasarıya göre sözleşmeli sağlık personeli, istihdam edildiği hizmet biriminde başhekim, başhekim yardımcısı ve başhemşire olarak görevlendirilebilecek. Ancak bu görevleri yürüttükleri sürece kendilerine bu görevleri nedeniyle başka bir ücret ödenmeyecek.

Hükümet, Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık personeli Çalıştırılması ile Bazı KHK'lerde Değişiklik Yapılması Hakkında Yasa, Sağlık Hizmetleri Temel Yasası ve Sağlık Bakanlığı'nın teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'de Değişiklik Yapılması Hakkında Yasa Tasarısı'nı TBMM Başkanlığı'na gönderdi.

8 maddelik tasarıya göre, sözleşmeli sağlık personeli, istihdam edildiği hizmet biriminde başhekim, başhekim yardımcısı ve başhemşire olarak görevlendirilebilecek. Ancak bu görevleri yürüttükleri sürece kendilerine bu görevleri nedeniyle başka bir ücret ödenmeyecek.

Sözleşmeli sağlık personelinin haftalık çalışma süresi, devlet memurlarının haftalık çalışma süresiyle aynı olacak. Sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilen hizmet birimlerinin yeniden belirlenmesi sonucunda çalıştığı birimin pozisyonu iptal edilen personel, yeni ilan edilecek pozisyonlara öncelikle atanacak. Buna göre, sözleşmeli personel iki ay önceden yazılı ihbarda bulunmak şartıyla sözleşmeyi tek taraflı feshedebilecek. Bakanlık ise şu koşullarda sözleşmeleri feshedebilecek.

Kadroları Sağlık Bakanlığında olup TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) tüzüğü hükümlerince diğer kamu kurum ve kuruluşlarında uzmanlık eğitimi veya dal uzmanlık eğitimi yapmak isteyen personel, her türlü mali ve sosyal hakları Bakanlık tarafından karşılanmak üzere, Bakanlıkça bu amaçla ilgili kurum ve kuruluşlarda görevlendirilebilecek ve bu şekilde görevlendirilenler eğitiminin bitiminde görevlendirme süresi kadar Bakanlığa hizmet yapmakla yükümlü olacak.

TUS tüzüğüne göre uzman tabip olanların uzmanlık alanlarında daha ileri seviyede yapacakları yan dal eğitimi için asistanlık sınavları Bakanlıkça yapılacak ve yaptırılacak.

Yine ayna yasaya göre Sağlık Bakanlığı eğitim ve araştırma hastanelerinde klinik şefi ve klinik şef yardımcılığı kadrolarına ilgili dalda uzman olan profesör veya doçentlerle ilgili dal tabipleri arasından Bakanlık tarafından atama yapılacak. Ancak profesör veya doçent unvanına sahip olmayan uzman tabipler klinik şefi veya klinik şef yardımcılığı kadrolarına atanmalarında, yapılan sınavlarda başarılı olma şartı aranacak.

Bakanlıkça yapılacak sınavların usul ve esasları yine bakanlık tarafından belirlenecek ve bu usul ve esaslar kanunun yayımı tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yürürlüğe konulacak yönetmelikle belirlenecek.

memurlar.net/İHA
sağlık
bakanlığı'nda
sözleşmeli
yönetici
devri
başlıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir