Medimagazin logo

Memura disiplin affı görüşülüyor...

Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin disiplin suçları da affedilecek. Haksızlığa uğradıkları gerekçesiyle dava açanlar ve davayı devam ettirenler, davalar aleyhlerine sonuçlandığı durumda da aftan yararlanacaklar
Memura disiplin affı görüşülüyor...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin disiplin suçları da affedilecek. Haksızlığa uğradıkları gerekçesiyle dava açanlar ve davayı devam ettirenler, davalar aleyhlerine sonuçlandığı durumda da aftan yararlanacaklar.



TBMM Adalet Komisyonu bugün, “Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkındaki Yasa Tasarısı” ile Iğdır Bağımsız Milletvekili Dursun Akdemir ve Denizli Bağımsız Milletvekili Ümmet Kandoğan’ın aynı konuyla ilgili verdikleri yasa tekliflerini görüşecek.


Bu düzenlemelerde, devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla basit veya nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas, yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar, kaçakçılık, resmi ihale ve alımlara fesat karıştırma ve devlet sırlarını açığa vurma gibi suçlarla, yer değiştirme veya meslekten çıkarma cezasını gerektiren suçlar dışındaki fiillerden dolayı verilmiş disiplin cezaları bütün sonuçlarıyla affediliyor. Bu af 23 Nisan 1999 ile 14 Şubat 2005 tarihlerini kapsayacak. Düzenleme yasalaştığında, bu suçlarla ilgili soruşturma ve kovuşturmalar yapılmayacak, kesinleşmiş disiplin cezaları uygulanmayacak, cezalar sicilden silinecek.

Türkiye
memura
disiplin
affı
görüşülüyor...
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir