Medimagazin logo

Sağlık reformlarına AB freni

Sağlık alanında yapılan AB reformlarının uygulanmasını, Avrupa Birliği'nin geciktirdiği ortaya çıktı
Sağlık reformlarına AB freni
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık alanında yapılan AB reformlarının uygulanmasını, Avrupa Birliği'nin geciktirdiği ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanı Dr. Arslan Ümit Giray, Türkiye'nin hızlı bir şekilde gerçekleştirdiği mevzuat değişikliklerini, AB'nin çok yavaş değerlendirmesinden dolayı şikayetçi oldu. Dr. Giray, "İdari kapasite olarak çok yoğun ve seri bir çalışmayla ödevimizi yapıyoruz. Ancak AB'nin bu çalışmalarımızı çok geç onaylaması işimizi zorlaştırıyor. AB Komisyonu bazen 7-8 ayda bizim değişikliklerimizi onaylıyor. Bu da muazzam bir zaman kaybına yol açıyor. Onlar geciktirdikçe yayınlayıp, uygulamaya da geçiremiyoruz" dedi.

Sağlık alanında ulusal program çerçevesinde 46 mevzuat değişikliği yapılması planlandığını belirten Dr. Giray, bu değişikliklerin 31'inin AB Komisyonu'ndan onay alıp yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Üç değişiklik beklemede
Dr. Giray beşeri tıbbi ürünler hakkındaki 2 yönetmelik ve kozmetik üretiminde ürün bileşimleri hakkındaki bir tebliğin de AB Komisyonu tarafından 3 aydır değerlendirilmeyi beklediğini açıkladı. Dr. Giray, henüz tamamlanamayan 15 değişlikte de son aşamaya geldiklerini bildirdi. Dr. Giray, "Toplam 14 projemiz çok aktif olarak sürüyor. 96 milyon euro'luk projelerin 85 milyon eurosunu AB finanse ediyor" dedi.

Yenişafak
sağlık
reformlarına
ab
freni
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir