Medimagazin logo

TTB'den pratisyenlere eğitim

Türk Tabipleri Birliği Genel Pratisyenlik Enstitüsü Geçiş Dönemi Saha Eğitimleri'ne Adana'da başlandı.
TTB'den pratisyenlere eğitim
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türk Tabipleri Birliği Genel Pratisyenlik Enstitüsü Geçiş Dönemi Saha Eğitimleri'ne Adana'da başlandı.

Adana Tabip Odası Prof. Dr. Nusret Fişek toplantı salonunda yapılan eğitime, 14 hekim katıldı. 2 gün süren "Genel Pratisyenliğin Felsefesi ve Temel Özellikleri" kursunun açılışını İstanbul'dan katılan Genel Pratisyenlik Enstitü Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen yaptı. Dr. Demirdizen, eğitimin amacının, 1. basamak hekimlerinin Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi tıp fakültesini bitirdikten sonra sahada uzmanlaşması olduğunu belirtti. Dr. Demirdizen, bu tür meslek eğitimlerini Türk Tabipler Birliği gibi meslek örgütleri tarafından verilmesi gerektiğini, bunun bir Avrupa Pratisyen Hekimler Birliği kuralı olduğunu söyledi.
Katılımcılara, Türk Tabipler Birliği Genel Pratisyen Eğitmenleri Adana Bölge Eğitim Koordinatörleri Dr. Ahmet Batu, Fatma Koçak, Mahmut Erdoğan, Derya Karakaya, Kadir Karakaya, Dr. İsmail Sakar, Salim Kesti, Hakan Şen tarafından mesleki konularda bilgiler verildi.

Katılım Belgesi dağıtım törenine katılan Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, "Bu tür eğitim etkinliklerimiz çoğalarak sürecektir. Sağlık politikalarına ve hekimlerin hizmet sunmalarına olumlu katkıları olacak her türlü çabayı destekleyeceğiz" dedi.
Adana'da düzenlenen eğitimin 2.'sinin 10-11 Aralık 2005 tarihinde yine Adana Tabip Odası'nda tekrarlanacağı bildirildi.

İHA
ttb'den
pratisyenlere
eğitim
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir