Medimagazin logo

Ankara'da da hekimlere yönelik saldırılar kınandı

Ankara'da görev yapan bir grup doktor, 4 gün önce uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı için bir eylem yaptı
Ankara'da da hekimlere yönelik saldırılar kınandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ankara'da görev yapan bir grup doktor, 4 gün önce uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı için bir eylem yaptı.


Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi bahçesinde toplanan yaklaşık 100 kadar doktor, meslektaşları Kalaycı'nın ölümünden duydukları üzüntüyü, oturarak gerçekleştirdikleri düşünme eyleminde dile getirdi.

Saygı duruşuyla başlayan eylem sırasında, çok sayıda doktor söz alarak meslektaşlarıyla duygularını paylaştı.


Eylem sırasında konuşan doktorlardan Semih Tatlıcan, Kalaycı'nın katli nedeniyle bir araya geldiklerini belirterek, hekimlere yönelik saldırıların son dönemde giderek arttığına dikkat çekti. Meslektaşlarına "Nereye gidiyoruz?" sorusunu yönelten Tatlıcan, yetkili makamların birçok sorunun sorumlusu olarak sağlık çalışanlarını göstermelerinin, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların artmasında etkili olduğunu belirtti.


Ankara Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Ahmet Saltık ise son 3 yılda Türk insanının sağlık hakkının gasp edilmesinin ve sağlık hizmetlerine ulaşmadaki güçlüğün toplumu patlama noktasına taşıdığını öne sürdü. Kalaycı cinayetinin, toplumun patlama noktasına geldiğinin bir göstergesi olduğuna vurgu yapan Saltık, "Ucuz politikalar uğruna sağlık çalışanları harcanmamalı" diye konuştu.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İskender Sayek, Kalaycı cinayetinin bir tedavi sonrasında gerçekleştiğinin altını çizerek, "Sağlık çalışanlarının hedef gösterildiği bir toplumda bu kaçınılmazdı" diye konuştu.


Doktorların eylemine, CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu da destek verdi. Eylemde söz alan Tandoğdu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı eleştirdi. Bakan Akdağ'ın, cenaze töreni sırasında tabutun altına girmesinin kendisini olaydan daha fazla üzdüğünü belirten Tandoğdu, halkın, sağlık konusunda gerekli altyapıyı hazırlamayıp da sağlık çalışanlarını hedef gösterenlerden bir gün hesap soracağını ifade etti.

Eylem sırasında bazı doktorlar, Kalaycı'nın cenazesine "derin devlet" adına cinayetler işleyenlerin bile katıldıklarını ifade ederek, tepkilerini dile getirirken, bazıları medyayı eleştirmeyi tercih etti.


İHA
ankara'da
da
hekimlere
yönelik
saldırılar
kınandı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir