Medimagazin logo

Çadırdaki ölüme "doktor ihmali" iddiası

Çalışmak için gittikleri Eskişehir’de, yaşadıkları çadırda zehirlenerek ölen Şanlıurfalı Bilbay ailesi ile ilgili araştırma yapan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Vedat Melik, 6 kişinin ölümünde doktor ihmali olduğunu iddia etti
Çadırdaki ölüme "doktor ihmali" iddiası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Çalışmak için gittikleri Eskişehir’de, yaşadıkları çadırda zehirlenerek ölen Şanlıurfalı Bilbay ailesi ile ilgili araştırma yapan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Vedat Melik, 6 kişinin ölümünde doktor ihmali olduğunu iddia etti.


Araştırmanın ardından bir açıklama yapan Melik, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi vereceğini söyledi.


Tarım işçisi olarak gittikleri Eskişehir’de, yaşadıkları çadırda zehirlenerek ölen 6 kişilik Bilbay ailesi ile ilgili araştırma yapan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Vedat Melik, Eskişehir’deki temasların ardından Şanlurfa’ya döndü.

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı ile görüştükten sonra incelemelerini Alpu ilçesinde sürdüren Melik, ailenin gittiği sağlık kuruluşunda da incelemelerde bulundu. Araştırmanın ardından bir açıklama yapan Melik, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi vereceğini söyledi.

Melik, “Olayla ilgili olarak adli kovuşturma açılmış. Eskişehir Valiliği de, Sağlık Bakanlığı’ndan müfettiş istemiş.Alpu’da devlet hastanesi yok. buradaki sağlık kuruluşu Eskişehir Devlet Hastanesine bağlı bir ünite. Görgü tanıkları ve Bilbay ailesiyle sağlık kuruluşuna gidenlerle görüştüm. 6 kişilik aile Karın ağrısı ve mide bulantısıyla sağlık kuruluşuna saat 11’00 de başvurmuşlar.

Öğleden sonra saat 16’00’ya kadar burada tutulmuşlar. Doktorun yapması gereken onları 35 Km uzaklıkdaki Eskişehir Devlet Hastanesine sevk etmekti. Ancak etmemiş. Bir kişi değil 6 kişi de aynı rahatsızlıkla sağlık kuruluşuna gitmiş. Milletvekili olarak bu konuyu hem soru önergesiyle, hem de kürsüden Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyacağım” dedi.


NTV-MSNBC
çadırdaki
ölüme
"doktor
ihmali"
iddiası
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir