Medimagazin logo

Erdoğan: Kuş gribi kontrol altında...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kuş gribi vakalarının yakından izlendiğini belirtirken, "Konuyla ilgili şu ana kadar Tarım ve Sağlık Bakanlıkları, medya ile bilim adamlarının hassasiyetleri devam etmektedir. Valiler bu işi çok sıkı bir takibe aldı. Durum kontrol altındadır" dedi
Erdoğan: Kuş gribi kontrol altında...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kuş gribi vakalarının yakından izlendiğini belirtirken, "Konuyla ilgili şu ana kadar Tarım ve Sağlık Bakanlıkları, medya ile bilim adamlarının hassasiyetleri devam etmektedir. Valiler bu işi çok sıkı bir takibe aldı. Durum kontrol altındadır" dedi.


Başbakan Erdoğan, Başbakanlık’ta görüştüğü Japonya Başbakanı Junichiro Koizumi ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.


Burada kuş gribi ile ilgili soruları yanıtlayan Erdoğan, kuş gribine ilişkin Japonya ile karşılıklı çalışmalar yapacaklarını söyledi. Türkiye’deki kuş gribi vakaları konusunda atılan ve atılması gereken adımlar konusunda Tarım ve Sağlık Bakanlıklarının, ilk vaka ile birlikte hemen harekete geçtiğini söyleyen Erdoğan, iki bakanlığın bir koordinasyon merkezi oluşturarak, yapılması gerekenleri yaptığını söyledi.

Her iki bakanlıkta da kurulan kriz masalarıyla gelişmelerin 24 saat takip altında alındığını ifade eden Erdoğan, oluşan panik havasının "adeta Türkiye’yi böyle bir istilanın sardığı" izlenimini verdiğini söyledi.


Erdoğan, "Konuyla ilgili şu ana kadar Tarım ve Sağlık Bakanlıkları, medya ile bilim adamlarının hassasiyetleri devam etmektedir.

Valiler bu işi çok sıkı bir takibe aldı. Durum kontrol altındadır" dedi.

Bundan sonra da konunun aynı hassasiyetle takip edileceğinin altını çizen Erdoğan, Türkiye’nin ilaç sıkıntısının bulunmadığını ifade etti.

Konuk Başbakan Koizumi ise, kuş giribinin Japonya’da görülmesinin ardından aşı çalışmalarına başladıklarını belirtirken, sorunun tüm dünyayı ilgilendiren bir konu olduğuna dikkat çekti.


IRAK’TAKİ GELİŞMELER

Irak halkının kendi çabasıyla demokratik bir ülke kurmaya çalıştığını ifade eden Koizumi, Japonya’nın Irak’tan şu an için asker çekmeyeceğini açıkladı. Japon askerlerine Irak’da sempati ile bakıldığını öne süren Koizumi, "Kuvvetlerin çekilmesi konusunda, şimdilik somut bir şey söylemek mümkün değil, oradaki gelişmelere bağlı" dedi.

Irak’da somut işbirliği açısından "tıbbi" yardımlara dikkat çeken Koizumi, Irak savaşı başlamadan önce de Japonya’nın ülkede, çok sayıda hastane yaptırdığını kaydetti. Tıbbi yardım konusunda Mısır ve Türkiye ile çalışma içinde olduklarını belirten konuk Başbakan, konunun ayrıntıları için iki ülke sağlık bakanlarının görüşmesi gerektiğini belirtti.


ŞARON’UN DURUMU

İki başbakan İsrail’de yaşanan gelişmeler konusunda soruları da yanıtladı. Başbakan Erdoğan, İsrail’li doktorların Şaron’un sağlığına dönmesi durumunda bile siyaset yapamayacağı açıklaması yaptıklarına dikkat çekerken, "Bu açıklamalar üzerinde bizim böyle karar vermemiz siyasi etik açısından doğru olmaz. Dolayısıyla bunu ordaki o süreç belirleyecektir" dedi.

İsrail’deki seçimlere yaklaşık iki ay gibi bir süre bulunduğuna işaret eden Erdoğan, "Bizim burada nasıl bir şart oluşabileceğine dair bir açıklama yapmayı doğru bulmuyoruz. Siyasi hareketler eğer gerçek kişilerle ayakta kalıyorsa o hareketler çok zayıftır, ilkeleriyle hareket eden siyasi hareketler güçlüdür bunu böyle değerlendirmek gerekmektedir" diye konuştu.

Koizumi ise öncelikle Şaron’un biran önce sağlığına kavuşmasını dilediğini söyledi. Bundan sonraki siyasi durum konusunda İsrail halkının karar vereceğine dikkat çeken Koizumi, hem Türkiye’nin hem de Japonya’nın İsrail ve Filistinlilerle iyi ilişkileri olduğunu söyledi.


Milliyet

erdoğan:
kuş
gribi
kontrol
altında...
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir