Medimagazin logo

Tayyip Erdoğan 'dan üniversitelere eleştiri

Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın Dedeman Oteli’nde düzenlediği "Leonardo da Vinci Programı Çerçevesinde Avrupa ve Hareketlilik Bilinci" toplantısında konuştu
Tayyip Erdoğan 'dan üniversitelere eleştiri
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın Dedeman Oteli’nde düzenlediği "Leonardo da Vinci Programı Çerçevesinde Avrupa ve Hareketlilik Bilinci" toplantısında konuştu.

Erdoğan, sadece ekonomik teşebbüsün önünü açmanın ülkenin zenginleşmesinde tek başına anlam ifade etmediğini söylerken, bilgi ve entellektüel teşebbüsün önemine değindi.

Erdoğan, "Nasıl ki devlet eliyle ekonomik faaliyetler tek merkezden yürütülemiyorsa fikri faaliyetler içinde aynısı geçerli olmalıdır. Üniversitelerden ilkokullara, meslek örgütlerinden dernek ve vakıflara kadar artık bilgiyi bireyler olarak kendimiz üretmek zorundayız" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:
"Kendimize inancımızın olması gerekiyor. Bakın üniversitelerimiz araştırma yapmak için yeterli ödenek bulamadığından yakınmaktadır. 6. Çerçeve’yi bilen vardır aranızda. AB programlarından biri olan bu program kapsamında Türkiye’deki bilimsel araştırmalar için ayrılan para 200 milyon Avro’nun üzerindeydi. Bizim araştırmacılarımız bunun ne kadarını kullanabildi? Sadece yüzde 6’sını. Kalan ödenek nereye gitti? Avrupa bütçesine geri döndü. Para her şey değil. Önemli olan o girişimçi ruhun her alanda yaygınlaşmasıdır. Biz bunu önemsiyoruz."

Milliyet

tayyip
erdoğan
'dan
üniversitelere
eleştiri
Yorum (18)
a.s
Sayın hocam yazınızı ütopik olarak sonuçlandırmışsınız. Yahu hafta içi 2 gün grev yapılıyor bakanın tındığı yok. Siz denizde değil havada kürek çekiniz diyorsunuz. Havada kürek çekmek işe yararmı sizce
0
Cevapla
dradalet
alternatifiniz çok zayıf değil mi hocam?bu olaya bütün hekimler sahip çıkmadıkça böyle olmaya mahkumdur...hangi etikten bahsediyorsunuz?doktoru döven insanların ne hakkı olabilir?
0
Cevapla
dr tunç
hocam kimse keyif için grev yapmadı bizlerin de hasta yakınları var. geleceğimize sahip çıkmak için ve meslektaşlarına kulağını tıkayan bakana sesini duyurmak ve sağlık sisteminin ticarethaneye dönüşmemesi için grev yapıldı. siz cerrah olarak kendinizin ameliyat masasında performans puanı olarak değerlendirilmesini ister misiniz. performans sistemine geçildikten sonra ameliyet sayılarının 6 kat artığını unutmayın lütfen. saygılarımla.
0
Cevapla
özgür bulut
Hocam bilmem farkında mısınız ama bu yazıda elle tutulur hiçbir öneride bulunamamışsınız.hafta sonu hak arıyoruz diye ortaya çıkmakla nasıl bir sonuca ulaşmayı düşünüyorsunuz.bizim tek gücümüz, üretimimiz mesleğimiz değil mi?üretimden gelen gücümüzden başka gücümüz mü var bizim? grev yaparak bu gücümüzü kullanıyoruz biz.hem de iddia ettiğinizin aksine tek bir hastanın canını yakmadan.üstelik bu mücadele yalnızca hekimler için değil aynı zamanda hastalar için de yapılıyor.bunu da görebilmenizi dilerim.bir de TTB yi ideolojik davranmakla suçlamışsınız.emekten, adaletten ve özgürlükten yana tavır almak ideolojik davranmaksa evet, biz ideolojik davranıyoruz.bunun aksini savunmaksa karşı ideolojinin savunuculuğunu yapmaktır.tıpkı sizin yaptığınız gibi...
0
Cevapla
Mehmet
Bence ne şiş yansın ne kebap sonucuna ulaşmak için bu kadar uzun bir yazı okunmaz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir