Medimagazin logo

Sağlık Bakanı’nın makam aracını soydular

Devlet bakanları Ali Babacan ile Güldal Akşit'in ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ da hırsızlık mağduru oldu
Sağlık Bakanı’nın makam aracını soydular
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Devlet bakanları Ali Babacan ile Güldal Akşit'in ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ da hırsızlık mağduru oldu.

Geçtiğimiz günlerde Akdağ'ın Opel Vectra marka makam aracına giren oto hırsızları, Sony marka araç televizyonu, Pioneer teyp ile Bakan Akdağ'ın kullandığı iki cep telefonunu alarak kayıplara karıştı. İki aydır cep telefonunu teknik takibe alan polis, tüm aramalara rağmen bir sonuç alamadı. Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın makam aracı geçtiğimiz yıl oto hırsızlarınca çalınmıştı. S320 Mercedes makam aracı, periyodik bakımı ya-pılmak üzere getirildiği servisten çalındıktan kısa bir süre sonra terk edildiği Etlik semtinde polis tarafından bulunmuştu.


Başmüzakereci Ali Babacan'ın ardından kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Güldal Akşit de hırsızların mağdur ettiği kabine üyeleri arasına girdi. Akşit'in Ankara'daki Karakusunlar Mahallesi'ndeki evine giren hırsızlar, 3,5 milyar lira ile bir pırlanta yüzük ve bazı ziynet eşyalarını alıp kayıplara karıştı. Akşit'in ne çalınan eşyaları ne de evine giren hırsız bulunabildi.


Babacan ve Akşit'in ardından şimdi de Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın hırsızların hedefi olduğu ortaya çıktı. 16 Mart'ta gerçekleşen olayda Akdağ'ın makam şoförü Ekrem Tankoç, Sağlık Bakanlığı'na ait 06 D 1104 plakalı Opel Vectra marka makam aracını alarak işyerinden ayrıldı. Sağlık Bakanlığı'nın Kurtuluş Parkı yanındaki lojmanlarında ikamet eden Tankoç, makam aracını da Kurtuluş Parkı'na çekti. Ancak sabahın ilk ışıklarıyla birlikte aracın oto hırsızlarının hedefi olduğu anlaşıldı. Bakanlık otosunun kelebek camı kırılarak gerçekleşen hırsızlık olayı Ankara Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bildirildi. Yapılan incelemede, başta Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın kullanımında olan iki cep telefonu ile aracın Pioneer marka teybi ve Sony marka araç televizyonunun hırsızlarca çalındığı ortaya çıktı.


Olayın ardından başkent polisi geniş çapta bir operasyon başlattı. Makam aracının her yerinden parmak izleri alındı. Başkentteki azılı oto hırsızlarının parmak izleri ile karşılaştırıldı. Ancak herhangi bir sonuca ulaşılamadı. Çalınan cep telefonlarının takibi için de Asayiş Şube Müdürlüğü Ankara Cumhuriyet Savcılığı'ndan teknik takip kararı çıkartıldı.



Zaman
sağlık
bakanı&#8217
nın
makam
aracını
soydular
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir