Medimagazin logo

Doktor tedavi etti, kardeşi komplikasyonları önledi!

Konya'da 2 yıl boyunca çocukları olmayan ve tedavi sonucu dördüzleri olan aile büyük mutluluk yaşıyor. Dördüzlerin doğumunun ardından, tedaviyi gerçekleştiren doktorun iş adamı kardeşi işsiz babaya iş verirken, dördüzlere de maaş bağladı
Doktor tedavi etti, kardeşi komplikasyonları önledi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Konya'da 2 yıl boyunca çocukları olmayan ve tedavi sonucu dördüzleri olan aile büyük mutluluk yaşıyor. Dördüzlerin doğumunun ardından, tedaviyi gerçekleştiren doktorun iş adamı kardeşi işsiz babaya iş verirken, dördüzlere de maaş bağladı.


Konya'da yaşayan Yaşar Öncül (26) ve Emine Öncül çifti evlendikten sonra 2 yıl boyunca çocuk sahibi olamadı. Genç çift daha sonra Meram Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mustafa Ulusoy'a başvurdu. Dr. Mustafa Ulusoy, Öncül çiftine 3 aylık bir yumurtlama tedavisi uyguladı ve anne Emine Öncül tedavi sonucu hamile kaldı. Yapılan ilk tetkikte çiftin beşizlerinin olacağı anlaşıldı. Dr. Mustafa Ulusoy, çifte beşiz taşımanın büyük risk olduğunu ve ceninlerden 2'sinin annenin sağlığı için alınması gerektiğini söylemesine rağmen çift bu teklifi reddetti.


Baba Yaşar Öncül eşinin hamile kalmasının ardından işçi olarak çalıştığı kunduracının kapanması ile işsiz kaldı ve kontrollere gidememeye başladı. Dr. Mustafa Ulusoy, çiftin kontrollere gelmemesi üzerine baba Yaşar Öncül'ü aradı ve durumu öğrendi. Dr. Ulusoy durumu iş adamı ve mimar olan kardeşi Hanefi Ulusoy'a anlattı. Bunun üzerine Hanefi Ulusoy, işsiz baba Yaşar Öncül'ü kendi inşaatlarının birinde işe aldı ve sigortasını yaptırdı.
Bebekler anne karnında 7 aylıkken Konya'daki hastanelerde yeterli cihaz olmadığı için anne Öncül, Ankara Hacettepe Üniversitesi'ne sevk edildi ve sezeryanla doğum gerçekleştirildi. Ancak doğum sırasında beşizlerden biri hayatını kaybetti. İlk tedavilerinin ardından anne ve dördüzler taburcu edildi. 3'ü kız 1'i oğlan olan bebeklere Ali, Hacer, Havva ve Elif isimleri konuldu. Doğumun ardından Hanefi Ulusoy, dördüzlerin her birine maaş bağlayarak masraflarını üstlenirken, anne Emine Öncül'ün tek başına bebeklere bakamaması üzerine baba Yaşar Öncül'e dördüzlere yeterince büyüyene kadar ücretli izin verildi.


Dr. Mustafa Ulusoy, Emine Öncül'ün annesinin hastası olduğunu ve çiftle bu sayede tanıştığını belirterek, "Öncül çifti bana bebekleri olmadığını ve tedavi görmek istediklerini söyledi. Çifte 3 aylık yumurtlama tedavisi uygulandı. 3 ayın sonunda Emine hamile kaldı ve yaptığımız tetkikte beşiz olduğunu öğrendik. Bu sırada Yaşar işsiz kaldı ve kontrollere gelmemeye başladı. Bunun üzerine kardeşime durumu anlattım ve o da Yaşar'ı işe aldı. Çocuklar doğunca onlara da maaş bağladı" dedi.
Dr. Mustafa Ulusoy ile annesi sayesinde tanıştıklarını ve tedaviye başladıklarını dile getiren anne Emine Öncül ise "Beşiz olduğunu ilk duyduğumda şok olmuştum. Doktor sağlığım için ikisini almayı önerdi ama bunu kabul etmedim ve bugüne kadar geldik. Bebeklerin şu an durumu çok iyi" diye konuştu.


Baba Yaşar Öncül de eşinin hamile kalmasının ardından işsiz kaldığını ifade ederek, "Durumu doktorumuza söylediğimizde sağ olsun bizi kardeşine yönlendirdi ve Hanefi Ulusoy bana iş verdi. Bugüne kadar da yardımını eksik etmedi" şeklinde konuştu.
İş adamı Hanefi Ulusoy ise bu çiftin yardım ettiği ilk çift olmadığını vurgulayarak, "Daha önce de Ağrılı bir çifte yardım etmiştim. Onların da aynı bu aile gibi dördüzleri olmuştu ve kendilerine bakar hale gelene kadar yardım ettim. Yaşar bizim elemanımız ve yeterli duruma gelene kadar onlara yardım edeceğim" dedi.


İHA
doktor
tedavi
etti
kardeşi
komplikasyonları
önledi!
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir