Medimagazin logo

Eski tıp fakültesi dekanına trilyonluk ceza

Çapa Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Erzengin'in, yakınlarını ve bazı ünlü isimleri hastanenin fakir kontenjanından bedava tedavi ettiği ileri sürüldü. İşte rapor ve suç duyurusu:
Eski tıp fakültesi dekanına trilyonluk ceza
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Çapa Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Erzengin'in, yakınlarını ve bazı ünlü isimleri hastanenin fakir kontenjanından bedava tedavi ettiği ileri sürüldü. İşte rapor ve suç duyurusu:


Fakir hastalar için geliştirilen ücretsiz tedavinin Çapa Tıp'ta varlıklı kişilere uygulandığını tespit eden Maliye zehir zemberek bir rapor hazırladı. Dönemin dekanı Prof. Erzengin suçlanıyor.


VATAN geçen yıl "Çapa'da neler oluyor?" başlıklı haberinde gratis uygulaması (ücretsiz tedavi) nedeniyle Çapa Tıp Fakültesi hakkında Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün soruşturma başlattığını yazmış, dönemin dekanı Prof. Dr. Faruk Erzengin hakkında da birbirinden çarpıcı iddialara yer vermişti. Gratis uygulaması fakir ve kimsesiz hastalara uygulanıyor. Üniversite hastaneleri hasta sayısının yüzde 5'ine uygulayabiliyor. Ancak VATAN 2002-2003 yılında Çapa'da 3.6 trilyon liralık grasit uygulamasının yapıldığını, hatta bu hatırlı kişilerin özel servislerde tedavi gördüğünü yazmıştı. Hem de 5 kuruş ödemeden!


Suç duyurusu yapıldı

İşte VATAN şimdi de Muhasebat Genel Müdürlüğü başkontrolorü Cuma Orulluoğlu'nun hazırladığı raporu açıklıyor. 12 Mayıs-22 Aralık 2004 arasındaki defterleri inceleyen Orulluoğlu raporunu Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'ne verdi. Raporun başında, "İ.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı tarafından Tıp Fakültesi bünyesinden bulunan Cerrahi Monobloktaki özel serviste ekonomik düzeyi yüksek olan hastaların tedavi ettirilerek, bu hastalardan herhangi bir ücret alınmaması incelemenin konusunu oluşturmaktadır" denildi. 'Kanaat ve Sonuç' bölümünde ise raporun adli ve idari yönden incelenmesi amacıyla bir örneğinin YÖK'e gönderilmesi gerektiği, 3 trilyon 594 milyar 829 milyon liralık harcamanın sorumlulardan tahsil edilmesi gerektiği vurgulanıyor!


Bu karar Çapa Tıp Fakültesi'nde kelimenin tam anlamıyla bomba etkisi yarattı. Maliye Bakanlığı'nın yalnızca dönemin dekanı Prof. Erzengin'den ödemesini istediği para 821 milyar lira. İstanbul Üniversitesi ise dün Prof. Erzengin hakkında 'görevi kötüye kullanmaktan' dolayı savcılığa suç duyurusunda bulundu. Rapor İstanbul Valiliği Defterdarlığına ve İ.Ü. Döner Sermaye Saymanlığı'na da iletildi.


Vatan
eski
tıp
fakültesi
dekanına
trilyonluk
ceza
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir