Medimagazin logo

YÖK yeni kurulacak üniversitelerle ilgili açıklama yaptı

YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "15 ile 15 üniversite" projesiyle ilgili görüşünü açıklayarak, söz konusu 15 ilden Tekirdağ, Düzce, Uşak ve Ordu'da üniversite kurulabileceğini bildirdi
YÖK yeni kurulacak üniversitelerle ilgili açıklama yaptı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "15 ile 15 üniversite" projesiyle ilgili görüşünü açıklayarak, söz konusu 15 ilden Tekirdağ, Düzce, Uşak ve Ordu'da üniversite kurulabileceğini bildirdi.


YÖK'ten yapılan açıklamada, MEB'in üniversite kurulmasını öngördüğü illerde, bu konudaki kriterlerden biri olan "asgari 7 profesör bulunma şartını" sağlayan sadece 4 ilin olduğu ve bu illerde üniversite kurulabileceği yönünde karar verildiği bildirildi.

YÖK açıklamasında, kurulacak üniversitelere Rektör seçimi ve atanmasının, bu kez mevcut mevzuata uygun yapılacağı bildirilerek, şunlar kaydedildi:
"Her ne kadar 1992 yılında kurulan 22 üniversite Rektörü'nün atanmasında istisnai bir yol izlenerek, Milli Eğitim Bakanı ve Başbakan'ın önerdiği 3 isim arasından Cumhurbaşkanı'nca atanması öngörülmüşse de kurulacak üniversitelerde Rektör seçimi ve atamaları bu kez mevcut mevzuata uygun yapılacak. Çünkü bu yöntem, geçmişte yaşanan ve bunların yol açtığı siyasi endişelerden uzak kalabilmenin gelecekteki teminatı olacaktır."


İHA
yök
yeni
kurulacak
üniversitelerle
ilgili
açıklama
yaptı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir