Medimagazin logo

Mecburi hizmet yoksa doktorluk yapmak yok

Yurtiçi ve yurtdışında öğrenimlerini bitirerek tabip, uzman tabip olmaya hak kazananlara zorunlu hizmet yükümlülüğü getirildi
Mecburi hizmet yoksa doktorluk yapmak yok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yurtiçi ve yurtdışında öğrenimlerini bitirerek tabip, uzman tabip olmaya hak kazananlara zorunlu hizmet yükümlülüğü getirildi.

Zorunlu hizmet yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere çalışma izni verilmeyecek. Başbakan Tayyip Erdoğan, Devlet Hizmeti Yükümlüğü'ne ilişkin bir genelge yayınladı. Resmi Gazete'de yer alan genelgeyle, tabip, uzman tabip olmaya hak kazananlara zorunlu hizmet yükümlülüğü getirildiği belirtilerek, "Yükümlülüklerini yerine getirmekten imtina edenlere çalışma izni verilmeyecek, mesleklerini icra etmelerine imkan tanınmayacaktır" denildi. Genelge tıp çevrelerince tepkiyle karşılandı. Pratisyen Hekimler Derneği Başkanı Dr. Muharrem Baytemur, hekimlik yapma haklarının ellerinden alınamayacağını, hekimlik yapmak için mezuniyetin yeterli olduğunu belirtterek "Doktorluk yapma hakkımızı savunmak için Anayasa Mahkemesi'ne kadar gideriz" dedi. Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Orhan Odabaşı da "Bir doktor 6 yılını mecburi hizmette geçirebilir" dedi. Yeni düzenlemeyle tıp fakülteleri ve eğitim hastaneleri mezun olan veya uzmanlık eğitimini tamamlayanların isim ve adreslerini Sağlık Bakanlığı'na gönderecek.

Sabah
mecburi
hizmet
yoksa
doktorluk
yapmak
yok
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir