Medimagazin logo

Doktor zararın tümünden sorumlu olacak

Yargıtay, hastaya zarar veren doktorun kusuru oranında değil zararın tümünden sorumlu tutulmasına hükmetti
Doktor zararın tümünden sorumlu olacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yargıtay, hastaya zarar veren doktorun kusuru oranında değil zararın tümünden sorumlu tutulmasına hükmetti.


A.Z.’nin eşi, hastanede çocuk doktorunun kontrolü altında 1998 yılında ikiz çocuk dünyaya getirdi. Çocuklar prematüre doğduğu için 25 gün küvezde kaldılar, bu sırada aşırı oksijen yüklemesi nedeniyle çocuklardan Kağan yüzde 85, Doruk ise yüzde 100 oranında görme kaybına uğradı.


A.Z., çocukları düzenli olarak doktora kontrole götürmelerine ve çocukların gözlerinde çapaklanma, sulanma olduğunu bildirmelerine karşın doktorun durumun normal olduğunu belirterek, kendilerini yönlendirmediği ve telafisi mümkün olmayan zarara neden olduğu gerekçesiyle dava açtı.

Mahkemeye sunulan bilişkişi raporunda maddi tazminat miktarı 277 milyar 824 milyon 523 bin 788 lira olarak belirlendi.

YÜKSEK SAĞLIK ŞURASI 8’DE 1 KUSURLU BULDU


Olayı değerlendiren Yüksek Sağlık Şurası, hastane ve davalı doktoru ayrı ayrı 8’de 1 oranında kusurlu buldu. Şişli 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi ise bu orana göre bilirkişinin belirlediği tazminat miktarında indirim yaptı.

"DOKTOR ZARARIN TÜMÜNDEN SORUMLU"

Kararın temyiz edilmesi üzerine, dosya Yargıtay’a taşındı. Yargıtay 13’üncü Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu.


Yargıtay, doktoru hastaya gelen zarardan kusuru oranında değil, zararın tümünden sorumlu tuttu. Yargıtay kararında, "Davalılarla hasta arasındaki hukuki ilişki vekalet ilişkisi olup, vekil görevini ifa ederken en hafif kusurunun bulunması halinde dahi meydana gelen zarardan kusuru oranında değil zararın tamamından sorumludur" denildi.

Hurriyetim
doktor
zararın
tümünden
sorumlu
olacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir