Medimagazin logo

Batman'da ilaç yolsuzluğu...

Batman Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Batman'da 58 eczanenin çok sayıda sağlık karnesine ilaç yazarak haksız kazanç sağladıklarını tespit ettiklerini söyledi
Batman'da ilaç yolsuzluğu...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Batman Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Batman'da 58 eczanenin çok sayıda sağlık karnesine ilaç yazarak haksız kazanç sağladıklarını tespit ettiklerini söyledi.

Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aldıkları bilgi ve istihbarat çalışmaları sonucu, ildeki eczaneleri takibe aldıklarını belirtti.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışmalar sırasında, binlerce ilaç kutusunu köy yollarına atılmış halde bulduklarını ifade eden Öksüz, şöyle dedi:

''Arama yapılan eczanelerde bazı doktorlara ait kaşe ve belgeler bulundu. Ele geçirilen 702 adet sağlık karnesinin sahiplerini bularak onların da ifadelerine başvuracağız. Elde edilen on binlerce kupürsüz ilaç müdürlüğümüzde emanet altına alınmıştır. İlaçları eczanelerden çok, eczanelere ait depo ve ambarlarda bulduk. Döküm ve sayım işlemimiz devam ediyor. Ekiplerimiz gelen ihbarlar doğrultusunda çalışmalarını sürdürecek. 5 eczane hakkında yasal işlemler devam ediyor. Batman'daki 58 eczanenin bu yollarla büyük miktarlarda para çekerek, haksız kazanç elde ettiklerini belirledik. Bu eczaneler defterdarlık tarafından da mali denetime tabi tutulacak.''

Öksüz, olaylarla ilgili 6 kişinin gözaltına alındığını ve soruşturmanın sürdüğünü sözlerine ekledi.

Milliyet

batman'da
ilaç
yolsuzluğu...
Yorum (3)
Cemalettin KALYONCU
Yazınızla ilgili değil, Medimagazinle ilgili; ? HABERTÜRK'ten Ali Tezel yazdı.. Medimagazinde, yukarıdaki ifade ile alıntı olduğu anlaşılan yazıda, özel hastanelerin durumu hakkında bilgi veriliyor tadında saptırma yapılıyor. Özel hastaneye gitmeyi seçen kişi bedelini niçin ödemesin? Zor zamanda ( acil ) gidenin hiçbir bedel ödemek zorunda olmadığını Ali Tezel bilmiyor olabilir. Ama Medimagazin bilmeli, saptırmalarla meşgul ve iğfal etmemeli. Saygılarımla.
0
Cevapla
PROF.DR.MELAHAT DÖNMEZ
SEVGİLİ ARKADAŞIM HİKMET, O KADAR GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİN Kİ GERÇEKTEN BİR ÇOK YENİ BULUŞ İLAÇ V.S DİYE BATI DAN GELEN BİRÇOK ŞEY ZATEN ANADOLUNUN BAĞRINDA VAR .BEN TIP OKURKEN DİKKATİMİ ÇEKMİŞTİR BİR ÇOK UYGULAMA BENİM BABAANNEMDEN DUYDUĞUM VE YAPILAN BAZI İLAÇLARIN BABAMIN BİZE OKUMUŞ OLDUĞU LOKMAN HEKİM KİTABINDAN DUYDUĞUM LA AYNI İDİ.AMA BİZLER BUNLARI DİLE GETİRİP YAYGINLAŞTIRMADIĞIMIZ İÇİN BİZDEN GİDEN TEKRAR BİZE ONLARIN BULUŞU GİBİ GELMİŞTİR.ŞERAFETTİN SABUNSUOĞLUNUN KADIN DOĞUM YÖNÜNÜ YAZARKEN DE BİR ÇOK ŞEYİ HAYRETLE ÖĞRENMİŞ VE BİR BÖLÜM OLARAK YAZMIŞTIK. SENİ KUTLUYOR VE SAĞLIKLI GÜNLER DİLİYORUM SEVGİLİ SINIF ARKADAŞIM..
0
Cevapla
Erkan HAZAR
Hocam olayı çok güzel özetlemiş,yüreğinize yürek dolusu saygı ve sevgiler...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir